HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Újabb robbaná...

Újabb robbanás volt Srí Lankán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Úgy tűnik, még közel sem érkeztek a hatóságok Srí Lankán a merényletsorozat végére. Egyre-másra érkeznek a hírek újabb és újabb robbanószerkezetekről, az AFP a helyi rendőrségtől szerzett információkra hivatkozva azt írta, hogy a fővárosi buszállomáson 85 (!) újabb robbanószerkezetet találtak, míg a colombói repülőtér felé vezető úton sikerült egy másik bombát hatástalanítania a katonáknak.

Ugyanakkor nem jártak ilyen szerencsésen azok a tűzszerészek, akik Szent Antal katolikus templomnál akartak egy pokolgépet hatástalanítani, ugyanis a BBC jelentése alapján az hatástalanítás közben felrobbant. Áldozatokról nem érkezett hír, ám a Guardian tudósítója szerint a robbanást követően hatalmas pánik tört ki a helyszínen. Sőt, amikor a rendőrök a környéken letartóztattak egy férfit – nem tudni, vajon köze volt-e a merényletekhez, vagy más miatt fogták el –, a feldühödött tömeg körbevette őket, és a rendőrök a foglyukkal egy házba menekültek be.

Mindeközben az egészségügyi miniszter hivatalosan is bejelentette ma, hogy a 290 áldozattal és több mint 500 sérülttel járó merényletsorozatot egy kisebb, eddig ismeretlen iszlám szélsőséges csoport, a Nemzeti Tauhít Dzsamaat követte el, és az eddig azonosított valamennyi öngyilkos merénylő helyi állampolgár.

Mint azt korábban megírtuk, helyi idő szerint Húsvétvasárnap reggel nyolc óra körül robbantássorozat rázta meg Srí Lankát. A fővárosban, Colombóban négy luxusszállodában, a Szent Antal katolikus templomban és egy eddig meg nem nevezett épületben robbant pokolgép, míg Negombo város katolikus Szent Sebestyén-templomában, illetve Batticsaola város evangéliumi keresztény templomában hajtottak végre merényleteket.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,944lájkolóTetszik
3,639követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek