HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld A Huawei is s...

A Huawei is szállíthat részegységeket a brit 5G-hálózathoz

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A brit kormány a biztonsági kockázatok ellenére jóváhagyta, hogy a Huawei kínai távközlési cég részegységeket szállítson új 5G adatátviteli hálózathoz az Egyesült Királyságban – olvasható a BBC brit közszolgálati hírcsatorna honlapján.

A hír hivatalos megerősítésére egyelőre nem került sor, de a Daily Telegraph szerint a Huawei “nem mag” komponenseket, vagyis a hálózat nem lényegi összetevőit, például antennákat szállít majd és épít be a rendszerbe.

Kémkednek a Huawei-jel? | Magyar Hang

Nincs olyan törvény Kínában, amely a hatóságok számára titkos funkciók beépítésére kötelezné a vállalatokat – így védekezett januárban Zsen Cseng-fej, a Huawei alapítója, miután egyre többen vádolták meg a céget azzal, hogy kémkedést segítenek elő berendezéseikkel. Az üzletember szavai aligha voltak megnyugtatók térségünk országai számára, amelyek – ellentétben hazánkkal – immár több intézkedést is életbe léptettek a kínai óriás ellen.

A bejelentés azért meglepő, mert Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke erőteljesen kampányol a Huawei ellen, mert meggyőződése, hogy a kínaiak kémkedésre használják az általuk gyártott készülékeket, illetve az általuk kiépített hálózatot. Ezért az USA azt akarja, hogy szövetségesei az Egyesült Királyságban, Kanadában, Ausztráliában és Új-Zélandon zárják ki a Huaweit a hálózatok építéséből.

A Huawei tagadja, hogy a velük szerződőknek a kémkedés vagy szabotázs kockázatával kellene számolni.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,929lájkolóTetszik
3,630követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek