HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld „Döntsd el, m...

„Döntsd el, milyen Európában nőjek fel!”

HIRDETÉS

Az érzelmeket alaposan megdolgozó kampányfilmmel szeretné rávenni a tagállamok polgárait az Európai Parlament, hogy vegyenek részt az EP-választásokon. A jelenlegi felmérések szerint ugyanis csak a válaszadók 5 százaléka tudja, hogy pontosan mikor (május 26.) lesz a választás, és csak 35 százalékuk ígéri biztosra a részvételét. Érdekesség, hogy a fiatalok körében ez az arány csak 21 százalék, annak ellenére, hogy kimagaslóan sokan, 71 százalékuk gondolkodik pozitívan az EU-ról.

HIRDETÉS

A kisfilm valamivel több, mint három perces, egy újszülött világra jövetelét kíséri végig. Láthatjuk a szülők aggodalmát, félelmeit, a fájdalmat, de természetesen a boldogságot és a megkönnyebbülést is. Ugyanakkor végigkíséri a filmet a felelősségérzetre való ráhatás, illetve az, hogy egy gyermek felnevelése közös érdek és feladat. A film címe „Dönts a jövődről!”, egy 11 éves dán kislány hangját hallhatjuk végig, aki angolul beszél, de a videó beállításai között kiválaszthatjuk a magyar nyelvet is. A film fő üzenete: „Mindannyian hatással vagyunk a világra, de együtt valódi változást érhetünk el. Döntsd el, milyen Európában nőjek fel!”

Choose Your Future – European Elections 23-26 May

From the second we come into this world, we’re in it together. Each of us can leave a mark, but together we can make a real difference. Choose your future. European elections 23-26 May Voting is not all you can do.

Az érzelmes képsorok mellett konkrét ügyekről is szó van, amelyekben mindenképpen szükséges az egységes európai fellépés. Ezek a témák a klímaváltozás, a határok megvédése, a terrorizmus elleni küzdelem, illetve a béke, az egyenlőség, a jogok és a demokrácia ügye.

Az Európai Parlament közzétett egy új felmérést is, amelyet az Eurobarométer készített. Eszerint a populisták előretörése mellett történelmi magasságokban van az EU támogatottsága. A válaszadók 68 százaléka szerint az EU általánosságban véve jó dolog, 61 százalékuk szerint saját országuk uniós tagsága is előnyös. Ugyanakkor az emberek közel fele, 49 százaléka mondta azt, hogy az EU-ban vagy saját hazájában rossz irányba mennek a dolgok.

Alacsony lehet a részvétel az EP-választáson | Magyar Hang

Nem nőtt a szavazókedv a Medián szerint, az MSZP közben beérte a Jobbikot.

Amikor a felmérés résztvevőit a legfőbb aggodalmaikról kérdezték, akkor ezt a sorrendet állították fel: a gazdaság és a növekedés (50 százalék) és a fiatalok munkanélkülisége (49 százalék) jelenti a legnagyobb problémát, ezt követi a bevándorlás (44 százalék) és az éghajlatváltozás (43 százalék), míg a terrorizmus elleni küzdelem az ötödik helyre szorult (41 százalék).

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Arató László
Arató László
A Magyar Hang brüsszeli tudósítója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,202lájkolóTetszik
2,692követőKövetés
17,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Tűnjenek el a hatalmaskodó pártemberek!

A párt felé elkötelezett képviselő nem a település érdekeit helyezi az első helyre, hanem minden döntésénél végigzongorázza azt, hogy mit szólnak hozzá, vagy eleve utasításra dönt.