HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Ortodox húsvé...

Ortodox húsvét: botrányok román szereplőkkel

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Kiviselték magukat az Angliában élő románok – szombat este Birmingham mellett annyian próbáltak bejutni egy misére az ortodox húsvét előestéjén, hogy a biztonsági szolgálat lezárta az ajtókat, de ez nem tetszett a kívül rekedőknek. A Digi24 nevű román hírtelevízió közzétett egy videót is, amelyen azt látni, hogy sokan az ajtót feszegetik, káromkodnak és összetűzésbe kerülnek a biztonsági őrökkel.

Az emberek ortodox szokás szerint fényt szerezni mentek – az örökkévalóságot, a békét és a megújhodást jelképező szent tüzet a templomból a hívek gyertyát, fáklyát meggyújtva viszik haza. A hírtévé tud olyan román állampolgárról, aki azt sérelmezi, hogy megütötték őt a biztonsági őrök.

Craciun Ciprian Razvan

Craciun Ciprian Razvan was live.

Az Adevarul közben arról ír: Konstanca városában egy ortodox húsvéti szertartás  papjai önkényesen megváltoztatták a liturgia szövegét, hogy ne kelljen imádkozniuk az ország elnökéért, valószínűleg azért, mert Klaus Johannis lutheránus vallású. A papok az ima szövegét „könyörgünk országunk ortodox vallású vezetőiért”-re módosították. A Szent Konstantin és Helena ortodox templom papja az a Ciprian Stoichin, aki ellen a román Korrupcióellenes Ügyészség tavaly év elején eljárást indított folytatólagosan elkövetett hivatali visszaélés és hamis tanúzás vádjával.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,940lájkolóTetszik
3,634követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek