HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Ortodox húsvé...

Ortodox húsvét: botrányok román szereplőkkel

HIRDETÉS

Kiviselték magukat az Angliában élő románok – szombat este Birmingham mellett annyian próbáltak bejutni egy misére az ortodox húsvét előestéjén, hogy a biztonsági szolgálat lezárta az ajtókat, de ez nem tetszett a kívül rekedőknek. A Digi24 nevű román hírtelevízió közzétett egy videót is, amelyen azt látni, hogy sokan az ajtót feszegetik, káromkodnak és összetűzésbe kerülnek a biztonsági őrökkel.

HIRDETÉS

Az emberek ortodox szokás szerint fényt szerezni mentek – az örökkévalóságot, a békét és a megújhodást jelképező szent tüzet a templomból a hívek gyertyát, fáklyát meggyújtva viszik haza. A hírtévé tud olyan román állampolgárról, aki azt sérelmezi, hogy megütötték őt a biztonsági őrök.

Craciun Ciprian Razvan

Craciun Ciprian Razvan was live.

Az Adevarul közben arról ír: Konstanca városában egy ortodox húsvéti szertartás  papjai önkényesen megváltoztatták a liturgia szövegét, hogy ne kelljen imádkozniuk az ország elnökéért, valószínűleg azért, mert Klaus Johannis lutheránus vallású. A papok az ima szövegét „könyörgünk országunk ortodox vallású vezetőiért”-re módosították. A Szent Konstantin és Helena ortodox templom papja az a Ciprian Stoichin, aki ellen a román Korrupcióellenes Ügyészség tavaly év elején eljárást indított folytatólagosan elkövetett hivatali visszaélés és hamis tanúzás vádjával.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,303lájkolóTetszik
2,716követőKövetés
17,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nagyalbán föderáció a láthatáron

Előfordulhat, hogy egy olyan képződmény lesz a jövőben, amely a gyakorlatban ugyan működik, ám külföldön senki nem jelzi ezt a térképen.

Habizunk