HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Boeing-katasz...

Boeing-katasztrófák: a pilótákat okolja a gyártó

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Bár alig egy hónappal ezelőtt elismerte a Boeing vezetése, hogy szoftverhiba is közrejátszhatott az Ethiopian Airlines 737 MAX 8 típusú gépének márciusi katasztrófájában, és az eddigi vizsgálatok alapján a személyzet nem hibázott, az amerikai repülőgépgyár éves közgyűlésén mégis pilótahibát emlegetett Dennis Muilenburg elnök-vezérigazgató. A CNN összefoglalója szerint a Boeing első embere azt mondta, a 737 MAX tökéletesen lett megtervezve, a pilóták viszont nem egészen követték a számukra előírt procedúrát.

Szavai szerint gépeiken a biztonsági rendszerrel nem volt semmi gond, de azért a két legutóbbi tragikus ütközést követően igyekeznek még megbízhatóbbá tenni a járataikat. Dennis Muilenburg szerint a pilóták nem jártak el megfelelően, ez vezethetett az Ethiopian Airlines március 10-i, illetve a Lion Air 737 MAX tavaly októberi katasztrófájához, amelyek összesen 346 ember halálát okozták.

A biztonsági rendszerrel való esetleges gond azért merült fel mégis, mert mindkét gépen ugyanaz a lefulladásgátló szoftver, az MCAS működött. Muilenburg ezzel kapcsolatban azt mondta, a Boeing nem tudott semmilyen technikai résre bukkanni, a gépek pedig onnantól kezdve a pilóták kezében voltak, hogy felszálltak.

A bizalom visszaszerzéséért kell küzdenie a Boeingnek | Magyar Hang

A hatósági ellenőrzések lazítása is közrejátszhatott a Boeing 737 MAX-ok biztonsági rendszerének meghibásodásában, amely – az előzetes feltételezések alapján – ismét légi szerencsétlenséghez vezetett. A helyzet súlyosságát jelzi, hogy a géptípust világszerte a földre parancsolták mindaddig, amíg kivizsgálják az Ethiopian Airlines katasztrófáját.

Jóllehet, a két katasztrófa nem hagyott nyomot a Boeing első emberének önbizalmán, a piac már bünteti a világ legnagyobb repülőgépgyártóját. Jelentősen csökkent a 737 MAX-ok iránti kereslet, de a cég renoméját rontja az is, hogy a típus átvizsgálásáig a már eladott gépek sem szállhatnak fel. A helyzet csak a konkurens gyártónak, az Airbusnek jó, amelynek a B737 MAX-szal azonos kategóriába tartozó 320 Neo sorozatára egyre nagyobb igény mutatkozik. A Boeing részvényeinek értéke a márciusi szerencsétlenség óta 10 százalékot esett, míg az első negyedéves bevételek 21 százalékkal maradnak el a 2018 azonos időszakitól. (Összehasonlításképp az Airbus részvényárfolyama ez idő alatt 10 százalékot emelkedett.)

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,985lájkolóTetszik
3,811követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek