HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Boeing-katasz...

Boeing-katasztrófák: a pilótákat okolja a gyártó

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Bár alig egy hónappal ezelőtt elismerte a Boeing vezetése, hogy szoftverhiba is közrejátszhatott az Ethiopian Airlines 737 Max 8-típusú gépének márciusi katasztrófájában, és az eddigi vizsgálatok alapján a személyzet nem hibázott, az amerikai repülőgépgyár éves közgyűlésén mégis pilótahibát emlegetett Dennis Muilenburg elnök-vezérigazgató. A CNN összefoglalója szerint a Boeing első embere azt mondta, a 737 Max tökéletesen lett megtervezve, a pilóták viszont nem egészen követték a számukra előírt procedúrát.

HIRDETÉS

Szavai szerint gépeiken a biztonsági rendszerrel nem volt semmi gond, de azért a két legutóbbi tragikus ütközést követően igyekeznek még megbízhatóbbá tenni a járataikat. Dennis Muilenburg szerint a pilóták nem jártak el megfelelően, ez vezethetett az Ethiopian Airlines március 10-i, illetve a Lion Air 737 Max tavaly októberi katasztrófájához, amelyek összesen 346 ember halálát okozták.

A biztonsági rendszerrel való esetleges gond azért merült fel mégis, mert mindkét gépen ugyanaz a lefulladásgátló szoftver, az MCAS működött. Muilenburg ezzel kapcsolatban azt mondta, a Boeing nem tudott semmilyen technikai résre bukkanni, a gépek pedig onnantól kezdve a pilóták kezében voltak, hogy felszálltak.

A bizalom visszaszerzéséért kell küzdenie a Boeingnek | Magyar Hang

A hatósági ellenőrzések lazítása is közrejátszhatott a Boeing 737 MAX-ok biztonsági rendszerének meghibásodásában, amely – az előzetes feltételezések alapján – ismét légi szerencsétlenséghez vezetett. A helyzet súlyosságát jelzi, hogy a géptípust világszerte a földre parancsolták mindaddig, amíg kivizsgálják az Ethiopian Airlines katasztrófáját.

Jóllehet, a két katasztrófa nem hagyott nyomot a Boeing első emberének önbizalmán, a piac már bünteti a világ legnagyobb repülőgépgyártóját. Jelentősen csökkent a 737 MAX-ok iránti kereslet, de a cég renoméját rontja az is, hogy a típus átvizsgálásáig a már eladott gépek sem szállhatnak fel. A helyzet csak a konkurens gyártónak, az Airbus-nak jó, amelynek a B737 Max-szal azonos kategóriába tartozó 320 Neo sorozatára egyre nagyobb igény mutatkozik. A Boeing részvényeinek értéke a márciusi szerencsétlenség óta 10 százalékot esett, míg az első negyedéves bevételek 21 százalékkal maradnak el a 2018 azonos időszakitól. (Összehasonlításképp az Airbus részvényárfolyama ez idő alatt 10 százalékot emelkedett.)

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,867lájkolóTetszik
3,054követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Sokk, lincshangulat, hergelés – Magyar Hang-ajánló

Páros Interjú Pálinkás Józseffel és Magyar Bálinttal, beszélgetés Hadházy Ákossal, valód nemzeti konzultáció. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Pár hét múlva lehet koronavírus-oltás – ígérik izraeli kutatók

Ha elkészülnek, még hátra van a vakcina engedélyeztetése és a piacra lépés. Izrael illetékes minisztere már most áttörésről beszél.