HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Márki-Zay Pét...

Márki-Zay Péteréket fogadták Washingtonban

HIRDETÉS

Nemcsak Orbán Viktor, hanem a Mindenki Magyarországa Mozgalom két elnökségi tagja is Washingtonban van, Márki-Zay Péter és Kész Zoltán már túl is esett az amerikai külügy képviselőivel való találkozón. Azt írták, hogy szóba került Magyarország NATO-tagsága és a magyar-orosz kapcsolatok is. Mindketten aggodalmukat fejezték ki – ahogy itthon is, úgy a tengerentúlon is – az „orosz kémbank”, vagyis a vízummentességet kapott Nemzetközi Beruházási Bank, illetve a növekvő orosz befolyás miatt.

HIRDETÉS

Márki-Zay Péter arról is beszélt, hogy „Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal, és van alternatívája a jelenlegi kormánynak”. Ezt azért mondták el, hiszen az elmúlt időszakban republikánus és demokrata politikusok is aggodalmukat fejezték ki a magyar miniszterelnök látogatása kapcsán.

Habár ismert Donald Trump amerikai elnök bevándorlás-ellenessége, Márki-Zay Péterék azzal érveltek, hogy Orbán Viktor csak névleg bevándorlásellenes, valójában több tízezer migránst befogadott, “ezek között bűnözők és Amerikában körözött arab terroristák is voltak”. Itt vélhetően a letelepedési kötvénnyel érkezőkre gondoltak.

Izgalmas találkozó: Ma tárgyal Donald Trumppal Orbán Viktor | Magyar Hang

Tizennégy év után ismét legmagasabb szinten fogadják Washingtonban a magyar miniszterelnököt, Orbán Viktor a Fehér Házban fog egyeztetni Donald Trumppal. Az előzetes hivatalos bejelentés igen szűkszavú volt, aszerint kereskedelmi, energetikai és kiberbiztonsági kérdésekre fókuszálnak majd. Azonban kellemetlen kérdések is szóba kerülhetnek, úgy mint a Moszkvával és Kínával való kapcsolatok.

Közben Orbán Viktor miniszterelnök is megérkezett már Washingtonba. Magyar idő szerint este nyolc órakor találkozik Donald Trumppal, az egyeztetés – az elnök nyilvános programja szerint – 45 perces lesz.

Márki-Zay Péterrel a Magyar Hang múlt pénteken megjelent és jelenleg is kapható lapszámában interjút közöltünk.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,394lájkolóTetszik
2,540követőKövetés
17,271feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A gyűlöletkeltés időpocsékolás – Magyar Hang-ajánló

Interjú Csukás Istvánnal és Pálinkás Józseffel. Mennyit ér egy élet? Tiborc beszámolója az Electrolux nyíregyházi gyárából. Keresse a Magyar Hangot, mostantól plusz négy oldalon!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Ne legyél mártír” – erre kérték Brüsszelben Varga Juditot

Magyarországot megvédeni ment Brüsszelbe Varga Judit. Az igazságügyminiszter úgy véli, a hetes cikkely szerinti eljárás a bevándorláspárti liberális elit bosszúja.