HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Csak itthon é...

Csak itthon érdekes a migráció: Magyarország nem segíti a Frontex albániai misszióját

HIRDETÉS

50 határőrt, 16 járművet és egy mozgó hőkamerát küld Albániába a közös uniós határőrizeti szerv, a Frontex, hogy segítsék a határon átnyúló bűnözés elleni küzdelmet a görög partokhoz közeli részeken – derül ki a Frontex hírleveléből, amelyet az Átlátszó.hu szúrt ki. Az eszközöket az albán-görög határon állítják fel, így támogatják a helyi hatóságokat, hogy küzdjenek az embercsempészet, az emberkereskedelem és a terrorizmus ellen. Az eszközöket az albán-görög határon állítják fel, így támogatják a helyi hatóságokat, hogy küzdjenek az embercsempészet, az emberkereskedelem és a terrorizmus ellen.

HIRDETÉS

Az akcióhoz 12 ország küldött egységeket – Ausztria, Horvátország, Csehország, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Lettország, Hollandia, Románia, Lengyelország és Szlovénia –, de Magyarország nem vesz részt a közös európai határvédelmi együttműködésben. Pedig a migrációs ügyekért felelős uniós biztos, Dimitris Avramopoulos szerint a közös együttműködéssel jobban kezelhetővé válik a migráció és a közös határok védelme. Márpedig ez az, amit a magyar kormány is minden alkalommal hangsúlyoz.

A Frontex közzétette a migrációs adatait is. Eszerint 2019 első négy hónapjában összesen 24 ezren jöttek, ami 27 százalékkal alacsonyabb, mint a tavalyi év azonos időszakában. A hazánkat érintő nyugat-balkáni útvonalon ugyanebben az időszakban 3400 illegális határátlépést regisztráltak, ez duplája, mint egy évvel korábban. Összehasonlításképp: a 2015-ös migrációs csúcs idején naponta több mint tízezren jöttek.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,087lájkolóTetszik
2,178követőKövetés
15,888feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ütésállónak kell lenni – Magyar Hang-ajánló

Nyáry Krisztián-, Ürge-Vorsatz Diána- és Schmuck Erzsébet-interjú, ormánsági riport, Bige László portré, magyar közpénz a román kormánypártnál. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek