HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Strache üzent...

Strache üzent: Harcolok!

HIRDETÉS

Be akarja bizonyítani ártatlanságát a súlyos korrupciós ügybe belebukott Heinz-Christian Strache – a 444.hu vette észre, hogy a politikus Facebook oldalán írt erről. „Megtaláljuk azokat, akik a törvénytelenül felvett videók és az ellenem külföldről folytatott, mocskos kampány mögött állnak, és bebizonyítjuk az ártatlanságomat!”- írta. Hozzátette azt is, hogy ő ezért harcol.

Káoszba süllyed az osztrák politika? | Magyar Hang

Ha nyilvánosan nem is mutattam ki, számos egyéb helyzetben is nehéz volt nyelnem miattuk – Sebastian Kurz osztrák kancellár reakciója jól mutatja, hogy komolyabb politikai válság jöhet koalíciós partnerének, alkancellárjának, a szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezetőjének videós botrányából. Legalább is több elemző is így véli.

HIRDETÉS

Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) lemondásra kényszerült vezetője körüli botrány múlt pénteken robbant ki, amikor nyilvánosságra került egy titokban készített videófelvitel. Azon – mint arról a Der Spiegel és a Süddeutsche Zeitung beszámolt – egy magát orosz milliárdosnak valló nővel a politikus arról beszélget, hogy olyan médiaviszonyokat szeretne saját magának és pártjának Ausztriában, mint amilyen Orbán Viktornak van Magyarországon. Ehhez Heinrich Pecina segítségét vette volna igénybe, ő az, aki itthon bezáratta a Népszabadságot, majd a teljes Mediaworksöt eladta Mészáros Lőrincnek.

A videóban Strache arról beszél, hogyha az orosz befektető megveszi és a pártja szolgálatába állítja az egyik legnagyobb osztrák bulvárlapot, a Krone Zeitungot, akkor cserébe állami közbeszerzéseket fog kapni.

Előre hozott választás lesz Ausztriában | Magyar Hang

Ami sok, az sok – mondta Sebastian Kurz osztrák kancellár szombat esti Facebook-élőjében, reagálva a koalíciós társ Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, Heinz-Christian Strache botrányos videójára. Kurz bejelentette, hogy felbontják a koalíciót, és előre hozott választást kezdeményez az államfőnél. Kurz szerint az FPÖ nem mutatott igazi akaratát a párt megváltoztatására.

Strache a botrány kirobbanása után lemondott az alkancellári posztról és pártja éléről is. Kormányválság alakult ki, felbomlott a koalíció. Sebastian Kurz osztrák kancellár a szabadságpárti belügyminiszter felmentését kezdeményezi az államfőnél, erre válaszul az összes FPÖ által delegált miniszter lemondott a pozíciójáról. Ausztriában előre hozott választások lesznek.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,788lájkolóTetszik
2,399követőKövetés
16,737feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Elhallgatások és hazugságok – Magyar Hang-ajánló

Thuróczy Szabolcs-interjú. Lelepleződik „Tiborc”, a szalagmunkás riporter. Vannak anyák, akik maguk is árulják a drogot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Olyan politikusokra van szükség, akik az evangélium szellemében dolgoznak”

Idén is több ezren vettek részt a Szent István-napi misén, amelyen Stanislaw Gadecki poznani érsek a fogyasztói kapzsiság, a genetikai beavatkozások, az abortusz és az eutanázia ellen emelt szót.

Kedves Emerald