HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Strache üzent...

Strache üzent: Harcolok!

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Be akarja bizonyítani ártatlanságát a súlyos korrupciós ügybe belebukott Heinz-Christian Strache – a 444.hu vette észre, hogy a politikus Facebook-oldalán írt erről. „Megtaláljuk azokat, akik a törvénytelenül felvett videók és az ellenem külföldről folytatott, mocskos kampány mögött állnak, és bebizonyítjuk az ártatlanságomat!” – írta. Hozzátette azt is, hogy ő ezért harcol.

Káoszba süllyed az osztrák politika? | Magyar Hang

Ha nyilvánosan nem is mutattam ki, számos egyéb helyzetben is nehéz volt nyelnem miattuk – Sebastian Kurz osztrák kancellár reakciója jól mutatja, hogy komolyabb politikai válság jöhet koalíciós partnerének, alkancellárjának, a szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezetőjének videós botrányából. Legalább is több elemző is így véli.

Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) lemondásra kényszerült vezetője körüli botrány múlt pénteken robbant ki, amikor nyilvánosságra került egy titokban készített videófelvitel. Azon – mint arról a Der Spiegel és a Süddeutsche Zeitung beszámolt – egy magát orosz milliárdosnak valló nővel a politikus arról beszélget, hogy olyan médiaviszonyokat szeretne saját magának és pártjának Ausztriában, mint amilyen Orbán Viktornak van Magyarországon. Ehhez Heinrich Pecina segítségét vette volna igénybe, ő az, aki itthon bezáratta a Népszabadságot, majd a teljes Mediaworksöt eladta Mészáros Lőrincnek.

A videóban Strache arról beszél, hogyha az orosz befektető megveszi és a pártja szolgálatába állítja az egyik legnagyobb osztrák bulvárlapot, a Krone Zeitungot, akkor cserébe állami közbeszerzéseket fog kapni.

Előre hozott választás lesz Ausztriában | Magyar Hang

Ami sok, az sok – mondta Sebastian Kurz osztrák kancellár szombat esti Facebook-élőjében, reagálva a koalíciós társ Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, Heinz-Christian Strache botrányos videójára. Kurz bejelentette, hogy felbontják a koalíciót, és előre hozott választást kezdeményez az államfőnél. Kurz szerint az FPÖ nem mutatott igazi akaratát a párt megváltoztatására.

Strache a botrány kirobbanása után lemondott az alkancellári posztról és pártja éléről is. Kormányválság alakult ki, felbomlott a koalíció. Sebastian Kurz osztrák kancellár a szabadságpárti belügyminiszter felmentését kezdeményezi az államfőnél, erre válaszul az összes FPÖ által delegált miniszter lemondott a pozíciójáról. Ausztriában előre hozott választások lesznek.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,938lájkolóTetszik
3,633követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek