HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Letöltendő bö...

Letöltendő börtön Románia erős emberének

HIRDETÉS

Még ma börtönbe kell mennie a képviselőház elnöki tisztségét is betöltő Liviu Dragneának, a román kormánypárt elnökének. A bukaresti legfelsőbb bíróság öttagú tanácsa hétfőn helybenhagyta az alapfokon hozott ítéletet, és hivatali hatalommal való visszaélésre történő felbujtásban találta vétkesnek a kormányzó alakulat vezetőjét.

HIRDETÉS

Összeomlott a legnagyobb román hírportál, a Hotnews.ro, olyan nagy a látogatottsága. Az EP-választás és a korrupcióellenes népszavazás már amúgy is rekordokat döntő közéleti aktivitást és online olvasót hozott, de amikor hétfő délután rendkívüli hírként elkezdték közvetíteni, ahogy a legnagyobb kormánypárt, a PSD elnöke leindul a bíróságra, a szerverek nem bírták a látogatók rohamát.

Dragnea ellen most éppen fiktív alkalmazás miatt folyik eljárás: az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) vádirata szerint 2006 és 2013 között, amikor Dragnea a Teleorman megyei tanács, illetve a PSD megyei elnöke volt, az ő utasítására fizettek a megyei önkormányzat költségvetéséből két olyan alkalmazottat, akik nem a gyermekvédelmi igazgatóságnál, hanem valójában a PSD megyei szervezeténél dolgoztak.

Románia nemet mondott a politikusok korrupciójára | Magyar Hang

Az EP-választások mellett népszavazást is tartottak két kérdésben, ahol az igenek döbbenetes arányban győztek.

A bíróság a tavaly júniusban kihirdetett alapfokú ítéletében felmentette az okirathamisításra való felbujtás vádja alól a politikust, de bűnösnek találta a hivatali visszaélésre való felbujtásban. Dragnea első fokon júniusban három év és hat hónapos börtönbüntetést kapott, és a bíróság egyúttal elrendelte a politikus korábbi felfüggesztett ítélete letöltését is. 2016-ban ugyanis két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a Traian Băsescu volt államfő leváltását célzó 2012-es népszavazással kapcsolatos korrupciós perben.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,658lájkolóTetszik
2,802követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Több kórházban is megszűnhet az aktív ellátás

Többek között azokon a helyeken lépnének drasztikusan, ahol nagy a munkaerőhiány egy munkaanyag szerint.

Szerény javaslat