HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Szijjártó Brü...

Szijjártó Brüsszelben ismertette a Fidesz feltételeit

HIRDETÉS

A magyar miniszterelnöknek van a legnagyobb társadalmi támogatottsága az európai állam- és kormányfők közül – jelentette ki Szijjártó Péter hétfő délután Brüsszelben, magyar újságírók előtt. A külügyminiszter a kereskedelmi ügyekkel foglalkozó tanácsi formáció tárgyalására érkezett a belga fővárosba, de természetesen mindenkit az érdekelt, hogyan látja a vasárnap választások eredményét. Szijjártó Péter azt mondta, hogy ahol nem csak két párt indult az EP-választáson (ez egyedül Málta), ott a Fidesznek van a legerősebb felhatalmazása.

HIRDETÉS

A külügyminiszter szerint előbb személyi, majd tartalmi viták kerülnek napirendre Európában. Elmondta azt is, hogy egyik csúcsjelöltet sem tartja alkalmasnak a magyar kormánypárt arra, hogy az Európai Bizottság következő elnöke legyen, de hogy ki lenne a megfelelő személy, arról most nem beszélt. Ugyanakkor kijelentette, nem lényeges, hogy mit mond Manfred Weber néppárti csúcsjelölt a Fidesszel kapcsolatban. A Fidesznek azonban meghatározó szerepe kell legyen abban, hogy milyen jövőt választ az Európai Néppárt, éppen a magas támogatottsága miatt. Azt is hozzátette, hogy a Fidesz mint bevándorlásellenes párt ért el választási sikert, ezt is figyelembe kell venni a Néppárton belül is.

Nem lett kétharmada a Fidesznek, második lett a DK, harmadik a Momentum – percről percre | Magyar Hang

Bár az eredmények azt mutatják, hogy elmaradt a bevándorlásellenes fordulat és a hagyományos pártok kerültek többségbe az Európai Parlamentben, Szijjártó Péter arra hívta fel a figyelmet, hogy a négy legnagyobb arányú győzelmet migrációellenes pártok érték el: Magyarországon, Lengyelországban, Ausztriában és Olaszországban. De Szijjártó szerint a választóvonalak nem pártok, hanem témák mentén találhatók – ezek között első a bevándorlás.

Orbán Viktor szerint nagyobb támogatást kaptak, mint egy éve | Magyar Hang

A külügyminiszter szerint véget ért az az időszak, amikor a két legnagyobb párt, a Néppárt és a Szociáldemokraták tárt ajtók mögött eldönti, hogy milyen döntések szülessenek. Elmondta azt is, melyek azok a feltételek, amelyeket a következő uniós vezetők felé támasztanak. Így fogalmazott: „Olyan vezetőket támogatunk, akik az erős tagállamokra épülő Európai Unióban hisznek, akik büszkék az európai kontinens keresztény történelmére és készek arra, hogy az elsőbbséget a keresztény kultúrának biztosítsák és nyilván olyan vezetőket fogunk csak támogatni, akik nem megszervezni, hanem megállítani akarják a bevándorlást.”

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Arató László
Arató László
A Magyar Hang brüsszeli tudósítója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,436lájkolóTetszik
2,551követőKövetés
17,200feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A gyűlöletkeltés időpocsékolás – Magyar Hang-ajánló

Interjú Csukás Istvánnal és Pálinkás Józseffel. Mennyit ér egy élet? Tiborc beszámolója az Electrolux nyíregyházi gyárából. Keresse a Magyar Hangot, mostantól plusz négy oldalon!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nem volt mozdonyvezető, nem jártak a vonatok

A Közlekedő Tömeg Egyesület információi szerint szeptember 17-én négy elővárosi vonat azért nem indult el a végállomásról, mert nem volt rájuk mozdonyvezető.

Nekünk harangoztak?

Mennyit ér egy élet?