HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Szijjártó Brü...

Szijjártó Brüsszelben ismertette a Fidesz feltételeit

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

A magyar miniszterelnöknek van a legnagyobb társadalmi támogatottsága az európai állam- és kormányfők közül – jelentette ki Szijjártó Péter hétfő délután Brüsszelben, magyar újságírók előtt. A külügyminiszter a kereskedelmi ügyekkel foglalkozó tanácsi formáció tárgyalására érkezett a belga fővárosba, de természetesen mindenkit az érdekelt, hogyan látja a vasárnap választások eredményét. Szijjártó Péter azt mondta, hogy ahol nem csak két párt indult az EP-választáson (ez egyedül Málta), ott a Fidesznek van a legerősebb felhatalmazása.

HIRDETÉS

A külügyminiszter szerint előbb személyi, majd tartalmi viták kerülnek napirendre Európában. Elmondta azt is, hogy egyik csúcsjelöltet sem tartja alkalmasnak a magyar kormánypárt arra, hogy az Európai Bizottság következő elnöke legyen, de hogy ki lenne a megfelelő személy, arról most nem beszélt. Ugyanakkor kijelentette, nem lényeges, hogy mit mond Manfred Weber néppárti csúcsjelölt a Fidesszel kapcsolatban. A Fidesznek azonban meghatározó szerepe kell legyen abban, hogy milyen jövőt választ az Európai Néppárt, éppen a magas támogatottsága miatt. Azt is hozzátette, hogy a Fidesz mint bevándorlásellenes párt ért el választási sikert, ezt is figyelembe kell venni a Néppárton belül is.

Nem lett kétharmada a Fidesznek, második lett a DK, harmadik a Momentum – percről percre | Magyar Hang

Bár az eredmények azt mutatják, hogy elmaradt a bevándorlásellenes fordulat és a hagyományos pártok kerültek többségbe az Európai Parlamentben, Szijjártó Péter arra hívta fel a figyelmet, hogy a négy legnagyobb arányú győzelmet migrációellenes pártok érték el: Magyarországon, Lengyelországban, Ausztriában és Olaszországban. De Szijjártó szerint a választóvonalak nem pártok, hanem témák mentén találhatók – ezek között első a bevándorlás.

Orbán Viktor szerint nagyobb támogatást kaptak, mint egy éve | Magyar Hang

A külügyminiszter szerint véget ért az az időszak, amikor a két legnagyobb párt, a Néppárt és a Szociáldemokraták tárt ajtók mögött eldönti, hogy milyen döntések szülessenek. Elmondta azt is, melyek azok a feltételek, amelyeket a következő uniós vezetők felé támasztanak. Így fogalmazott: „Olyan vezetőket támogatunk, akik az erős tagállamokra épülő Európai Unióban hisznek, akik büszkék az európai kontinens keresztény történelmére és készek arra, hogy az elsőbbséget a keresztény kultúrának biztosítsák és nyilván olyan vezetőket fogunk csak támogatni, akik nem megszervezni, hanem megállítani akarják a bevándorlást.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Arató László
Arató László
A Magyar Hang brüsszeli tudósítója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,541lájkolóTetszik
3,048követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nem én voltam…

Tudtommal nem folyik az ereimben kipcsak vér, de ha igen, akkor lehet még besenyő, jász, tót, rác, oláh, sokác, bunyevác, török, cigány, zsidó, orosz, német is. Ettől magyar a magyar.