HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Utcát klimati...

Utcát klimatizál Bécs

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Lassan kutyameleg lesz Bécsben is, éppen ezért elindult egy projekt, amely keretein belül a város hetedik kerületében egy teljes utcát klimatizálnak.

HIRDETÉS

A tudósok az évszázad végéig 50-55 extrém meleg nappal számolnak, ami nem túl jó hír Bécs azon kerületének, ahol szinte alig lehet zöld területtel találkozni. Egy új terv keretében a Neubau nevű városrészt nemcsak sűrű lombkoronával rendelkező fákkal fogják beültetni, de permetkapukkal és több utcai vízvételi lehetőséggel is ellátják majd.

Összesen öt permetkapu, öt pergola védett ülőhelyekkel felszerelve, harminckét karosszék, öt nagyobb vízvételi lehetőség és huszonnégy fa fogja a járókelőket a meleg nyári napoktól megóvni és felfrissülést biztosítani. A klimatizált utca kialakítása 2,4 millió euróba, azaz 768 millió forintnak megfelelő összegbe kerül majd, amelynek 70 százalékát a központi költségvetéséből finanszírozza az osztrák főváros. Az építési munkálatokat év végére fejezik be.

Bécsben nem csak az emberekre, hanem a kutyákra is gondolnak: számukra ivókutakakt hoznak létre. Eva Persy, Bécs állatvédelemért felelős ombudsmanja különböző tippekkel látja el a gazdikat – például a kánikulában saját készítésű májkrémfagyival vagy hűtőmellénnyel hűthetik le kedvenceiket. Jó tudni, hogy nemcsak az embereknek káros az UV sugárzás, ezért érdemes az ebek legérzékenyebb pontjait ( fül, has, orr) napvédő krémmel bekenni.

HIRDETÉS

Ötezer euróval támogatják a digitális továbbképzésen résztvevőket – Bécsben | Magyar Hang

Úgy tűnik, lehet kézzel fogható, valódi támogatási programot is elindítani, igaz, ehhez a magyar határtól nyugatra, az osztrák fővárosban kell élni. A Digi-Winner címmel indított program során – össztámogatási értéke 5 millió euró – minden digitális továbbképzésben részt vevő bécsi lakos akár ötezer eurós (1,59 millió forintos) támogatást kaphat, ha elvégzi a tanfolyamokat.

Bécs a jelek szerint presztizskérdést csinál abból, hogy megőrizze a legélhetőbb város címet: az elismerést a Mercer nemzetközi tanácsadó vállalat adományozza az életminőség alapján.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,782lájkolóTetszik
2,965követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Visszahívja a Jobbik a Duna-parti cipőkbe beleköpő Kulcsár Gergelyt

Jakab Péter lapunknak azt mondta, hogy aki érdemes, az előre juthat, de aki nem érdemes arra, hogy a közösség tagja legyen, annak nincs helye a Jobbikban.