HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Az EU-ért agg...

Az EU-ért aggódik a magyar kormány

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Globálisan biztosan sikertelen lesz az Európai Unió, ha nem hajt végre hajtűkanyart a migrációs politikájában – ezt mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Luxembourgban, ahol az uniós külügyi tárcavezetők értekezletén vett részt.

Hozzátette, hogy ha az EU a migrációt továbbra is menedzselni és nem megállítani szeretné, akkor sem biztonságos, sem versenyképes nem lesz. A külügyminiszter szerint vissza kell utasítani minden olyan nyomásgyakorlást, ami azt eredményezné, hogy az EU-t migránsokkal árasszák el.

A magyar kormány álláspontja szerint a világkereskedelmi változásoknak az egyik nagy vesztese szintén az EU. Szijjártó szerint ennek az az oka, hogy a szabadkereskedelmi megállapodások megkötése nagyon lassan halad, ráadásul az EU „szocialista típusú” gazdasági javaslatokkal „szórakoztatja” a tagállamokat, ide sorolta az adóharmonizáció ügyét. Szijjártó Péter arra is figyelmeztette az EU-t, hogy be kellene fejezni a kioktatásokat befelé és kifelé egyaránt, mert az nem vezet együttműködéshez.

Téma volt az EU közös kül- és biztonságpolitikája is, több tagállam ugyanis szeretné elérni, hogy hatékonyabb legyen az EU ezen a téren és ennek érdekében az eddig egyhangú szavazások egy részét váltsa fel a többségi döntéshozatal. Többször is előfordult ugyanis – nem egyszer Magyarország tiltakozás nyomán –, hogy az EU képtelen volt fontos ügyekben közös álláspontra jutni. A többségi szavazás azonban Magyarország számára elfogadhatatlan és ez ellen minden létező fórumon szembe fogunk szállni – jelentette ki Szijjártó Péter.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Arató László
Arató László
A Magyar Hang brüsszeli tudósítója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,951lájkolóTetszik
3,807követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek