HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Az EU-ért agg...

Az EU-ért aggódik a magyar kormány

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Globálisan biztosan sikertelen lesz az Európai Unió, ha nem hajt végre hajtűkanyart a migrációs politikájában – ezt mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Luxembourgban, ahol az uniós külügyi tárcavezetők értekezletén vett részt.

HIRDETÉS

Hozzátette, hogy ha az EU a migrációt továbbra is menedzselni és nem megállítani szeretné, akkor sem biztonságos, sem versenyképes nem lesz. A külügyminiszter szerint vissza kell utasítani minden olyan nyomásgyakorlást, ami azt eredményezné, hogy az EU-t migránsokkal árasszák el.

A magyar kormány álláspontja szerint a világkereskedelmi változásoknak az egyik nagy vesztese szintén az EU. Szijjártó szerint ennek az az oka, hogy a szabadkereskedelmi megállapodások megkötése nagyon lassan halad, ráadásul az EU „szocialista típusú” gazdasági javaslatokkal „szórakoztatja” a tagállamokat, ide sorolta az adóharmonizáció ügyét. Szijjártó Péter arra is figyelmeztette az EU-t, hogy be kellene fejezni a kioktatásokat befelé és kifelé egyaránt, mert az nem vezet együttműködéshez.

Téma volt az EU közös kül- és biztonságpolitikája is, több tagállam ugyanis szeretné elérni, hogy hatékonyabb legyen az EU ezen a téren és ennek érdekében az eddig egyhangú szavazások egy részét váltsa fel a többségi döntéshozatal. Többször is előfordult ugyanis – nem egyszer Magyarország tiltakozás nyomán –, hogy az EU képtelen volt fontos ügyekben közös álláspontra jutni. A többségi szavazás azonban Magyarország számára elfogadhatatlan és ez ellen minden létező fórumon szembe fogunk szállni – jelentette ki Szijjártó Péter.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Arató László
Arató László
A Magyar Hang brüsszeli tudósítója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,658lájkolóTetszik
2,937követőKövetés
19,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek