HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Orbán válasza...

Orbán válaszai nem nyűgözték le a „néppárti bölcseket”

HIRDETÉS

Nem nyerte el a néppárti „bölcsek tanácsának” tetszését az, amit válaszában Orbán Viktor írt – közölte az Euronews. A háromtagú csoportot vezető Herman Van Rompuy az egyik belga televízióban azt mondta: ha barátian fogalmaz, a válaszok nem voltak elég meggyőzőek, ha kevésbé barátian, akkor problematikusak.

HIRDETÉS

Az Európai Néppárt háromtagú testületének tagja még Hans-Gert Pöttering korábbi EP-elnök, valamint Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellár. A pártcsalád azzal bízta meg őket, hogy vizsgálják ki, a Fidesz mennyire a néppárti alapelveknek megfelelően kormányozza az országot. A Fidesz tagsága jelenleg pedig fel van függesztve az Európai Néppártban.

Orbán Viktor múlt heti rádióinterjújában arról beszélt, hogy nem tudja, mit kellene vizsgálniuk a néppárti „bölcseknek.” „Nem fogadom el, hogy idejönnek, és mint a lóvásárban, megvizsgálják a fogainkat. Ez egy ország” – szögezte le a kormányfő, aki a Népszava szerint múlt héten levelet írt Wolfgang Schüsselnek. Ebben leszögezte, a magyar jogszabályok mindenben megfelelnek az uniós jognak, ezért sem indított eljárást az Európai Bizottság.

A bíróságok függetlenségét elmondása szerint az alkotmány garantálja, és a sajtószabadság helyzetével sincs gondja, úgy véli, a legfontosabb közéleti médiumok, mint az RTL Klub vagy a HVG, kormánykritikusak. A korrupció problémáján sem aggódik igazán, mert úgy látja, az OLAF vizsgálatainak 47 százaléka ügyészségi nyomozást von maga után, míg az európai átlag csak 42 százalék. És a civil szervezetek helyzetét is megnyugtatónak látja, hiszen állítása szerint egyenesen 60 ezer ilyen szervezet dolgozik az országban.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,708lájkolóTetszik
2,810követőKövetés
18,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Nincs két Fidesz – Magyar Hang-ajánló

Tarlós István-, Péterffy Attila- és Kaláka-interjú, riport az ország egyik legszegényebb településéről. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Orbán Viktor: Beleugrik a majom a vízbe

A miniszterelnök szerint Soros György személyesen is meg akarta akadályozni, hogy Várhelyi Olivér uniós biztos legyen.

Járóka