HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Újabb elmaras...

Újabb elmarasztalás a kormánynak, ezúttal Dél-Afrikából

HIRDETÉS

Újabb civil jogvédő szervezet jelentésében marasztalták el Magyarországot. A dél-afrikai székhelyű Civicus több mint 4000 civil szervezetet tömörítő nemzetközi szövetség, a Civicus Monitor szinte élő adatokkal vizsgálja és értékeli, hogy a 196 ország kormányzata hogyan biztosítja a civil szervezetek mozgásterét.  

HIRDETÉS

Az uniós országok közül egyedül Magyarország került az akadályozott civil tér kategóriájába, amelybe rajtunk kívül csak Ukrajna és a Moldovát sorolták még be. Ennél rosszabb kategóriába Európából, csak Oroszország, Fehéroroszország és Törökország került.

A fanyalgók mondhatják, hogy a Civicus főbb finanszírozói között található a Soros György-féle Open Society, azaz a Nyílt Társadalom Alapítvány, és ezzel törlesztenek az Orbán kormány ellen, amely keményen fellép a civil társadalom és a CEU ellen. A Civitust közben olyan szervezetek is támogatják, mint az ENSZ, az Európai Unió, a Charles Steward Alapítvány és a Ford Alapítvány. A Standford Egyetem mellett pedig még olyan európai országok is, mint Dánia, Finnország, Svédország, Hollandia vagy Nagy Britannia.

Nem mondható tehát, hogy kizárólag baloldali, liberális és sorosista szervezetek finanszírozásából élnek, emiatt kötelező kritikával illetniük a magyar kormányt, így nem hitelesek. Főleg úgy, hogy most már egyre több civil- és kormányszervezet illeti kritikával Magyarországot a civil jogok akadályoztatásában.

Foglalkozni kell ezekkel a jelzésekkel, főleg ha egy olyan baráti ország, mint az Egyesült Államok, az országunkról szóló éves jelentésében a független média visszaszorítását nehezményezi, főképpen a nyomtatott médiumok és a műsorszolgáltatók esetében, és problémának tartja, hogy az országos sajtó több mint 85 százaléka átkerült a Fidesz által irányított Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (Kesma). Ugyancsak az amerikaiak jelentése jelzi a migránsokkal, a menekültekkel és a hontalanokkal szembeni visszaéléseket. Úgy látják, a kormányzat és a kormányzó párt erőforrásainak átfedése miatt a Fidesz aláásta az egyenlő jogon való választási verseny lehetőségét.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,114lájkolóTetszik
2,844követőKövetés
18,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szátokat befogni nem kell félnetek? – Magyar Hang-ajánló

Szűcs Tamás-, Kincses Gyula-, Nemény András- és Gera Marina-interjú. Mi lesz a színházakkal? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Egy ujjal se

A kormány kultúrpolitikusai ma eleve megnyerhetetlen terepen folytatják fölösleges harcukat. Milyen izgalmas lenne, ha elkezdenének tényleg a kultúrával foglalkozni.