HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Dobrev és Jár...

Dobrev és Járóka is európai parlamenti alelnök lett

HIRDETÉS

Titkos szavazással választották meg az Európai Parlament alelnökeit, köztük a két magyar jelöltet – írja a hvg.hu. A 14 helyre összesen 17 embert jelöltek a frakciók, a jelöltek között két magyar is volt. Az Európai Néppárt az egyik korábbi alelnököt, a fideszes Járóka Líviát indította, a szociáldemokraták pedig a Demokratikus Koalíció listavezetőjét, Dobrev Klárát.

HIRDETÉS

Az EP mindkét képviselőt megválasztotta az első körben: Dobrev Klára 402, Járóka Lívia 349 szavazatot kapott. Megbízatásuk két és fél évre szól.

Dobrev Klárának ez az első parlamenti ciklusa, Járóka Lívia Magyarország csatlakozásakor, 2004-ben lett EP-képviselő, ahol 2014-ig folyamatosan dolgozott, majd 2017-ben, Pelczné Gáll Ildikó lemondása után visszatért. Az Európai Néppárt frakciója máris gratulált Járóka Líviának a Twitteren, bár a Fidesz párttagsága továbbra is fel van függesztve.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,093lájkolóTetszik
2,840követőKövetés
18,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kormányinfó 150. – Gulyás Gergely: Boszorkányüldözés zajlik Magyarország ellen

Az Uniós csúcs, a Magyarországgal szembeni uniós eljárás, a tervezett új ferihegyi gyorsforgalmi út, és a kultúrafinanszírozás egyaránt téma volt a tájékoztatón.

Az erőszak nemtelen