HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Már a kisembe...

Már a kisemberek is Trumpot támogatják

HIRDETÉS

Durván beindult a pénzgyűjtés Donald Trump amerikai elnök újraválasztási kampányára: az elmúlt negyedévben 105 millió amerikai dollárt, vagyis csaknem harminc milliárd forintot sikerült összekalapozni.  Ez meghaladja Barack Obama hasonló időszakban elért eredményét a 2012-es újraválasztási kampány idején – írja a The New York Times.

HIRDETÉS

A republikánus adományozók tábora ráadásul látványosan változik: míg korábban a nagy támogatók (milliárdosok, vállalatok) adtak nagy összegeket, most megjelentek a korábban a demokratákra jellemző kis befizetések. A mostani, 105 millió dolláros összeg 725 ezer egyéni adakozó dobta össze, az átlagos adomány 48 dollár volt. Trump és stábja 54 millió dollárt kalapozott össze, a republikánus párt csatornáin 51 millió érkezett. A lap megjegyzi: 2016-ban úgy nyert Trump, hogy a stábja jóval kisebb volt (és kevesebb pénzzel is rendelkezett), mint a demokraták jelöltje, Hillary Clinton.  

Trump újraválasztásának esélyét növeli az is, hogy egy hivatalban lévő elnöknek jóval több eszköze van a nyilvánossághoz, mint a leendő kihívójának. Trump kampánystábjának vezetője, Brad Parscale a jelenlegi helyzetet sikernek értékelte, de jelezte, hogy még az út elején járnak, mert a végcél egymilliárd dollár (!) összegyűjtése. 2016-ban Trump 350,7 millió dollárt fordíthatott kampányra, míg Hillary Clinton stábja 585,7 milliót költött. 

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,202lájkolóTetszik
2,692követőKövetés
17,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Tűnjenek el a hatalmaskodó pártemberek!

A párt felé elkötelezett képviselő nem a település érdekeit helyezi az első helyre, hanem minden döntésénél végigzongorázza azt, hogy mit szólnak hozzá, vagy eleve utasításra dönt.