HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Már a kisembe...

Már a kisemberek is Trumpot támogatják

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Durván beindult a pénzgyűjtés Donald Trump amerikai elnök újraválasztási kampányára: az elmúlt negyedévben 105 millió amerikai dollárt, vagyis csaknem harminc milliárd forintot sikerült összekalapozni.  Ez meghaladja Barack Obama hasonló időszakban elért eredményét a 2012-es újraválasztási kampány idején – írja a The New York Times.

A republikánus adományozók tábora ráadásul látványosan változik: míg korábban a nagy támogatók (milliárdosok, vállalatok) adtak nagy összegeket, most megjelentek a korábban a demokratákra jellemző kis befizetések. A mostani, 105 millió dolláros összeg 725 ezer egyéni adakozó dobta össze, az átlagos adomány 48 dollár volt. Trump és stábja 54 millió dollárt kalapozott össze, a republikánus párt csatornáin 51 millió érkezett. A lap megjegyzi: 2016-ban úgy nyert Trump, hogy a stábja jóval kisebb volt (és kevesebb pénzzel is rendelkezett), mint a demokraták jelöltje, Hillary Clinton.  

Trump újraválasztásának esélyét növeli az is, hogy egy hivatalban lévő elnöknek jóval több eszköze van a nyilvánossághoz, mint a leendő kihívójának. Trump kampánystábjának vezetője, Brad Parscale a jelenlegi helyzetet sikernek értékelte, de jelezte, hogy még az út elején járnak, mert a végcél egymilliárd dollár (!) összegyűjtése. 2016-ban Trump 350,7 millió dollárt fordíthatott kampányra, míg Hillary Clinton stábja 585,7 milliót költött. 

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,667lájkolóTetszik
3,465követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Figyeli az Európa Tanács Magyarországot

A fideszes Németh Zsolt hiába próbálta későbbre tolni a határozatot, a testület szerint indokolt a Magyarországgal foglalkozó „periodikus jelentés” elkészítése.