HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Hatalmas láng...

Hatalmas lánggal ég egy hőerőmű Moszkva mellett

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

A jelentések szerint legalább 11 ember sérült meg a balesetben, a tűzoltóknak sikerült megfékezni a tüzet.

Hatalmas tűz ütött ki egy Moszkva melletti hőerőműben csütörtökön – jelentették orosz hírügynökségek.

HIRDETÉS

A Mitiscsiben álló hőerőmű magasnyomású gázterminálja feltehetően egy robbanás következtében kigyulladt, és sokáig fennállt annak a veszélye, hogy a lángok átcsapnak más létesítményekre és épületekre, így egy kollégiumra is. A tűzoltóknak azonban végül sikerült megakadályozniuk a tűz terjedését a lakóterületek felé.

A TASZSZ információi szerint a balesetben legkevesebb 11 ember sérült meg, legtöbbjük a gázterminál melletti gépkocsijavító műhelyben dolgoztak. Mindenkit a helyszínen elláttak, senkit sem kellett kórházba szállítani.

HIRDETÉS

A hírportálokon bemutatott felvételeken mintegy ötven méter magas lángoszlop magasodik az üzem felett, és sűrű fekete fűst gomolyog körülötte. Az Interfax úgy értesült, hogy a gázterminál területén lévő, kenőzsírt tartalmazó tartály ég 800 négyzetméteres területen.

Több mint 150 tűzoltó igyekszik megfékezni a lángokat, a hatóságok két helikoptert is a helyszínre irányítottak. A Mitiscsi közelében lévő Szevernaja hőerőmű közel 1060 megawattos, és többnyire földgáz elégetésével termel áramot. Egyébként ez a régió legmodernebb erőműve, a 2000-es években két új blokkal is bővült.

Moszkva külvárosában hatalmas dugók alakultak ki, ugyanis több fő közlekedési útvonalat, és egy autópályát is le kelletett zárni.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

36,172lájkolóTetszik
3,191követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Ahol még akarni sem tudnak, ott van a legnagyobb baj” – Magyar Hang-ajánló

Ünnepi interjú Beer Miklóssal, beszélgetés Ángyán Józseffel. Csendes húsvét Hollókőn. Keresse a 100. Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek