Hatalmas lánggal ég egy hőerőmű Moszkva mellett

Hatalmas lánggal ég egy hőerőmű Moszkva mellett

Robbanás történt a Mitiscsiben álló erőműben, legalább 11 ember megsérült.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A jelentések szerint legalább 11 ember sérült meg a balesetben, a tűzoltóknak sikerült megfékezni a tüzet.

Hatalmas tűz ütött ki egy Moszkva melletti hőerőműben csütörtökön – jelentették orosz hírügynökségek.

A Mitiscsiben álló hőerőmű magasnyomású gázterminálja feltehetően egy robbanás következtében kigyulladt, és sokáig fennállt annak a veszélye, hogy a lángok átcsapnak más létesítményekre és épületekre, így egy kollégiumra is. A tűzoltóknak azonban végül sikerült megakadályozniuk a tűz terjedését a lakóterületek felé.

A TASZSZ információi szerint a balesetben legkevesebb 11 ember sérült meg, legtöbbjük a gázterminál melletti gépkocsijavító műhelyben dolgoztak. Mindenkit a helyszínen elláttak, senkit sem kellett kórházba szállítani.

A hírportálokon bemutatott felvételeken mintegy ötven méter magas lángoszlop magasodik az üzem felett, és sűrű fekete fűst gomolyog körülötte. Az Interfax úgy értesült, hogy a gázterminál területén lévő, kenőzsírt tartalmazó tartály ég 800 négyzetméteres területen.

Több mint 150 tűzoltó igyekszik megfékezni a lángokat, a hatóságok két helikoptert is a helyszínre irányítottak. A Mitiscsi közelében lévő Szevernaja hőerőmű közel 1060 megawattos, és többnyire földgáz elégetésével termel áramot. Egyébként ez a régió legmodernebb erőműve, a 2000-es években két új blokkal is bővült.

Moszkva külvárosában hatalmas dugók alakultak ki, ugyanis több fő közlekedési útvonalat, és egy autópályát is le kelletett zárni.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.