700 ezer forintos büntetést kért az ügyészség Kenderesi Tamásra

700 ezer forintos büntetést kért az ügyészség Kenderesi Tamásra

Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás elõfutamában (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kvangdzsui ügyészség 3 millió won (720 ezer forint) büntetést kért Kenderesi Tamásra a szerdai tárgyaláson – írta a Korean Herald. A 22 éves, olimpiai bronzérmes magyar úszót szexuális zaklatással vádolják, a vasárnap véget ért kvangdzsui vizes világbajnokság után nem hagyhatta el Dél-Koreát. Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya kedden, a vizes vb utáni sajtótájékoztatóján a Duna Arénában azonban már arról beszélt, Kenderesit pénzbüntetés fejében elengedik, várhatóan csütörtökön térhet haza.

Mint arról a Magyar Hang is beszámolt, a sportolót egy időre őrizetbe vette a kvangdzsui rendőrség miután egy 18 éves nő szexuális zaklatással vádolta meg. Az esetről a szórakozóhely biztonsági kamerája felvételt készített, a Hvg.hu korábban szövetségi forrásból úgy értesült, hogy a videót megnézhette az úszócsapat vezetője. Ami azon látható – szerinte – Kenderesi nekik elmondott verzióját támasztja alá.

A 22 éves sportoló úgy mesélt a történtekről, hogy szombat éjszaka, egy szórakozóhelyen a mellékhelyiségből visszafelé haladva a táncparkett felé, hozzáért egy ott dolgozó, koreai táncoslány fenekéhez. – Meg sem álltam mögötte, egyetlen, talán meggondolatlan mozdulatot tettem, ami miatt az érintett lány komolyan megharagudott, és feljelentést tett ellenem – közölte. A szexuális zaklatás vádját teljes mértékben visszautasította.

Koreai hírforrások szerint Kenderesi hétfőn letétbe helyezett 3 millió wont, vagyis éppen azt az összeget, amivel a hatóságok büntetnék őt. Az Origo mindeközben tegnap arról írt, hogy az úszó nem előre fizetett, hanem az összeg már a büntetés volt, azonban ennek ellentmondani látszik a tény, hogy a tárgyalást – a koreai lapok szerint – szerdán tartották, fél nappal az Origo cikkének megjelenését követően.

Akármelyik verzió bizonyul igaznak, a pénzbüntetés mértéke azt is jelenti, hogy Kenderesi Tamás nem óvadék ellenében térhet haza, a zaklatási ügy a bíróság döntésével végleg lezárulhat.