HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Beszélgetések...

Beszélgetéseket hallgatott le a Facebook

HIRDETÉS

Több száz alvállalkozót bérelt fel a Facebook arra, hogy leiratokat készítsenek a felhasználók Messenger-beszélgetéseiből, derül ki a Bloomberg cikkéből, amit az Index szúrt ki.

HIRDETÉS

E szerint a leiratok készítői nem tudták, hogy hol rögzítették a hangfelvételeket, illetve hogyan jutottak a Facebook birtokába, csak a tartalmukat ismerték. A meg nem nevezett alvállalkozók hallhatták a felhasználók beszélgetéseit, de nem tudták, hogy miért kell legépelniük.

A Facebook elismerte, hogy leiratokat készített a felhasználók hangfelvételeiből, de a Bloomberghez eljuttatott közleményében a cég kijelentette, hogy többet nem fogja. A cég szerint azoknak a beszélgetéseiből készült leirat, akik ezt jóváhagyták a Messengerben. Erre 2015 óta van lehetőség a csetfelületen. Az írott szövegekre pedig azért volt szükség, hogy összevessék, a Facebook mesterséges intelligenciája helyesen tudja-e értelmezni az üzeneteket.

Élet a Facebookon túl – egy hónap a közösségi oldal nélkül | Magyar Hang

Mondom a lényeget: egy hónapig Facebook (Fb) nélküli önkéntes számkivetettségbe vonultam, és még élek. De azt még nem tudom, jó volt-e ez nekem így. Önök fent vannak? Nem alvásilag, hanem az Fb-n.

A Facebook hosszú ideig váltig állította, hogy nem hallgat bele a felhasználók beszélgetéseibe az oldalon keresztül működő Messenger applikáción keresztül, hogy pontosabban tudják célba juttatni a hirdetéseket – emlékeztetett a 24.hu. Tavaly tavaszi kongresszusi meghallgatásán maga Mark Zuckerberg, a vállalat alapítója és vezetője is tagadta, hogy a cég belehallgat a beszélgetésekbe.

Önök olyan összeesküvés-elméletről beszélnek, hogy mi figyeljük, hogy mit vesznek fel a mobiltelefonok mikrofonjai, amit aztán hirdetési tevékenységhez használunk fel – hangoztatta a milliárdossá lett Zuckerberg. Mi nem csinálunk ilyet – állította.

HIRDETÉS

50 millió Facebook-fiókhoz fértek hozzá hekkerek | Magyar Hang

Mintegy 50 millió felhasználójuk adataihoz fértek hozzá illetéktelenek – jelentette be a Facebook pénteken. Kedden fedezték fel a behatolást és értesítették a rendőrséget. A BBC beszámolója szerint a potenciálisan érintett felhasználókat pénteken kijelentkeztették, majd újra be kellett jelentkezniük. A vállalat közlése szerint a támadók a „View As” (Megtekintés mint) funkcióban találtak rést, amit kihasználtak.

A Facebookot nemrég 5 milliárd dollárra büntette az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC), amiért a vállalat nem tartotta be az FTC 2012-es határozatát, és megtévesztette a felhasználóit, akik azt hihették, hogy ők döntenek a személyes adataik felhasználhatóságáról.

Nemrég az Amazon virtuális asszisztenséről, Alexáról derült ki, hogy bármikor lehallgathatja a felhasználót, és áprilisban az is kiderült az Alexáról, hogy emberek hallgatják vissza az általa rögzített hanganyagot. A Google és az Apple kijelentette, hogy felhagytak azzal, hogy harmadik, hús-vér félnek kiadják ezeket az anyagokat.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,212lájkolóTetszik
2,696követőKövetés
17,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Borkai Zsolt lányának is van egy több tízmilliós lakása

Hadházy Ákos nyilvánosságra hozta az érintett ingatlan tulajdoni lapját is.

A Sós Sziklák Völgye