HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Izrael kiutas...

Izrael kiutasított két amerikai muszlim képviselőnőt, Trump is jelezte, nem kéne beengedniük őket

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Nem akármilyen hírt közölt a brit közszolgálati BBC: Izrael kiutasított az országból két, amerikai muszlim képviselőnőt, Rashida Tlaibot és Ilhan Omart. A tiltásról pedig maga Donald Trump is posztolt egy igen kemény hangú üzenetet, felhívva Izraelt, hogy nem kellene beengedni a politikusokat.

HIRDETÉS

Az ügy előzménye, hogy a két képviselőnőt az izraeli fél az amerikai kongresszusra való tisztelettel engedte volna be az országba – ezt múlt hónapban Izrael amerikai nagykövete jelezte. Az izraeli törvények lehetőséget adnak arra, hogy megtagadják a belépést olyan személyektől, akik támogatják Izrael bojkottját, és a BBC szerint mindkét politikus támogatja azt.

A tiltást így most sajtóhírek szerint Arje Deri belügyminiszter hozta meg, és Cipi Hotoveli helyettes külügyminiszter is megerősítette.

Trump egy kemény Twitter-üzenetben mondott véleményt az ügyről, ez minden bizonnyal sokat nyomhatott a latba, az amerikai elnök ugyanis kifejezetten jó viszonyt ápol Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel. „A gyengeség jelét adná Izrael, ha engedélyezné Omar és Tlaib képviselők látogatását. Ők utálják Izraelt és az összes zsidó embert, és semmit nem lehet mondani vagy tenni, amivel megváltoztatnák ezen véleményüket.”

HIRDETÉS

„Küldd őket vissza” – Ez Trump nagy terve? | Magyar Hang

Most épp azt tweetelte, hogy a négy kongresszusi képviselőnő szerinte nem képes szeretni Amerikát. Mi állhat a háttérben?

Donald Trump korábban már konfliktusba került a két demokrata képviselővel: őket és Alexandria Ocasio-Cortezt, valamint Ayanna Pressleyt migrációs hátterük miatt egy posztban „küldte haza”. A négy politikus közül egyedül Omar nem született az Egyesült Államokba, 1992-ben tízéves volt, mikor családjával először érkezett Szomáliából Amerikába; 1995-ben kapott menedékjogot, tizenhét évesen, 2000-ben lett amerikai állampolgár.

A két demokrata politikus útjáról sok mindent nem lehet tudni, az amerikai sajtó szerint a vasárnap érkező politikusok Ciszjorádniát és Izraelt is érintették volna, és ellátogattak volna a vallási szempontból érzékenynek számító jeruzsálemi Templom-hegyre.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,708lájkolóTetszik
2,952követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Az elvtelenségbe tartó járaton nincs végállomás”

Egyesülhet az LMP és a Párbeszéd? Megkérdeztük, mit szólna ehhez a zöldpárt három korábbi társelnöke, Szél Bernadett, Schiffer András és Hadházy Ákos.

Pénz semmiért