HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Cseh Katalin ...

Cseh Katalin kabinetfőnöke lesz a Republikon vezetője

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Otthagyja az elemzést és az oktatást is a Republikon eddigi vezetője, Tóth Csaba, és a momentumos Cseh Katalin kabinetfőnöke lesz – derült ki a 24.hu-nak adott interjúból. A politológus szerint normális, ha az ember időnként váltani akar, az elemzésnek pedig ma megvannak a korlátai. Az Európai Parlamentben viszont szerinte sokkal nagyobb és izgalmasabb a tér. Épp ezért Brüsszelbe költözik, távozik az ELTE-ről is.

– Volt már korábban kapcsolatom a Momentummal, és Cseh Katalint nagyon régóta ismerem, talán régebb óta is, mint a Momentumot – nyilatkozta Tóth Csaba, kabinetfőnökként pedig elmondása szerint klasszikus politikai tanácsadói munkát fog végezni.

Szóba került az is, Tóth mennyire elégedett a képviselő munkájával, illetve mit gondol arról, hogy leszavazták a fideszes képviselőket a bizottságok alelnöki posztjáról. „Semmiképpen nem volt hazaárulás. Miért kellett volna megszavazni őket? Olyan helyzetben vagyunk egyébként, amikor a Fidesz és az általa mozgatott orgánumok ennél sokkal kevesebbért is hazaárulónak mondanak bárkit. (…) Nem hazaárulás volt ez, hanem következetes magatartás” – mondta a Republikon eddigi vezetője. A 24 megkérdezte a Demokratikus Koalícióról is a kabinetfőnököt, aki úgy látja, Gyurcsány Ferenc ma is az egyik legnépszerűtlenebb politikus, a párttal szemben pedig a Momentum új erőt képvisel.

Az intézet stratégiai igazgatását szeptembertől Virág Andrea veszi át. Tóth Csaba úgy látja, egyébként is ráférhet egy kis vérfrissítés az elemzői szakmára.  

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,668lájkolóTetszik
3,466követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

24.hu: Teniszszövetségi vezető lehet Rogán-Gaál Cecília

A 3,8 milliárdos adósságot felhalmozó sportszövetségben vezetőcserére készülnek, már a kormányban is tarthatatlannak ítélik a fideszes Szűcs Lajos elnökségét.