HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Cseh Katalin ...

Cseh Katalin kabinetfőnöke lesz a Republikon vezetője

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Otthagyja az elemzést és az oktatást is a Republikon eddigi vezetője, Tóth Csaba, és a momentumos Cseh Katalin kabinetfőnöke lesz – derült ki a 24.hu-nak adott interjúból. A politológus szerint normális, ha az ember időnként váltani akar, az elemzésnek pedig ma megvannak a korlátai. Az Európai Parlamentben viszont szerinte sokkal nagyobb és izgalmasabb a tér. Épp ezért Brüsszelbe költözik, távozik az ELTE-ről is.

– Volt már korábban kapcsolatom a Momentummal, és Cseh Katalint nagyon régóta ismerem, talán régebb óta is, mint a Momentumot – nyilatkozta Tóth Csaba, kabinetfőnökként pedig elmondása szerint klasszikus politikai tanácsadói munkát fog végezni.

Szóba került az is, Tóth mennyire elégedett a képviselő munkájával, illetve mit gondol arról, hogy leszavazták a fideszes képviselőket a bizottságok alelnöki posztjáról. „Semmiképpen nem volt hazaárulás. Miért kellett volna megszavazni őket? Olyan helyzetben vagyunk egyébként, amikor a Fidesz és az általa mozgatott orgánumok ennél sokkal kevesebbért is hazaárulónak mondanak bárkit. (…) Nem hazaárulás volt ez, hanem következetes magatartás” – mondta a Republikon eddigi vezetője. A 24 megkérdezte a Demokratikus Koalícióról is a kabinetfőnököt, aki úgy látja, Gyurcsány Ferenc ma is az egyik legnépszerűtlenebb politikus, a párttal szemben pedig a Momentum új erőt képvisel.

Az intézet stratégiai igazgatását szeptembertől Virág Andrea veszi át. Tóth Csaba úgy látja, egyébként is ráférhet egy kis vérfrissítés az elemzői szakmára.  

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

41,014lájkolóTetszik
3,812követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Minszkben szörnyű a helyzet, lőnek…”

Erőt gyűjtenek a hétvége előtt a tiltakozók, így csökkent a tüntetések hevessége. Békésebb hangot ütött meg Lukasenka, a csalással vádolt belarusz elnök is. A szabadon engedett tüntetők viszont szörnyű túlkapásokról számolnak be.