HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Lemondott az ...

Lemondott az olasz miniszterelnök

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök kedd délután bejelentette, hogy a tavaly óta tartó koalíciós kormányzás véget ért, és este benyújtja lemondását az államfőnek.

HIRDETÉS

A római parlament felsőházában elmondott beszédében Giuseppe Conte súlyos és terhes következményekkel járó lépésnek nevezte a kormánypárti Liga bizalmatlansági indítványát, és hosszan bírálta Matteo Salvini miniszterelnök-helyettes belügyminiszteri és politikusi tevékenységét.

Salvini a csúcsra tör, de nagyot bukhat | Magyar Hang

Elérkezettnek látja az időt Matteo Salvini arra, hogy teljesen átvegye az irányítást Olaszországban. Miután Silvio Berlusconi Forza Italiája végképp marginalizálódott, a baloldal csak most kezd magához térni, és folyamatosan veszít népszerűségéből a kormányzó Öt Csillag Mozgalom (M5S) is, a Lega – a szélsőjobboldali Olasz Testvériséggel együttműködve – abszolút többséget szerezhet a parlamentben.

A MTI beszámolója szerint egyórás felszólalásában Conte majdnem végig a Salvini vezette Liga döntését bírálta. Hangsúlyozta, hogy Matteo Salvini az előre hozott választásokon való győzelmében reménykedve személyes érdekeit és saját pártját helyezte az olaszok nemzeti érdekei elé. A kormányfő emellett politikai opportunizmussal vádolta Salvinit, kijelentve, hogy hiányzik belőle a politikai intézmények iránti felelősség. Conte szerint a Liga beszennyezte az Öt Csillag Mozgalommal (M5S) közös kormány tizennégy hónapon át tartó munkáját.

Conte bejelentése szerint tehát még ma találkozik az olasz államfővel, Sergio Mattarellával,hogy hivatalosan is benyújtsa lemondását. Mattarella szerdától konzultál a parlamenti pártokkal, hogy kiderítse: a tavaly felállt parlament munkája folytatható-e, vagy előre hozott választásokat kell kiírni.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,541lájkolóTetszik
3,048követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nem én voltam…

Tudtommal nem folyik az ereimben kipcsak vér, de ha igen, akkor lehet még besenyő, jász, tót, rác, oláh, sokác, bunyevác, török, cigány, zsidó, orosz, német is. Ettől magyar a magyar.