Kanadában nem lehet migránsokkal riogatni

Kanadában nem lehet migránsokkal riogatni

A kanadai Néppárt migráció-ellenes 2019-es választási plakátja (Forrás: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kanadai Néppártot és annak bevándorlásellenes politikáját népszerűsítő hirdetőtáblákat „a lakosság részéről érkező erős kritika” miatt eltávolítják – közölte a hirdetőtábla tulajdonosa a kanadai The Star című lappal.

– Sajnálom, hogy döntésüket, mellyel elfogadtuk a megrendelést, sokan úgy értelmezték, hogy támogatjuk a hirdető üzenetét – olvasható a Pattison Outdoor Advertising elnökének nyilatkozatában. Több kanadai nagyvárosban a múlt héten kerültek ki a plakátok, melyen Maxime Bernier pártvezető látható, és a következő mottó: Mondj NEMET a tömeges bevándorlásra! Az óriásplakátok megjelenése után online petíció indult a rasszistának gondolt hirdetések bevonására, és ezt vasárnap délutánig több mint 11 ezer kanadai írta alá.

A reklámtáblákat a True North Strong & Free Advertising Corp. nevű cég fizette, amelyet egy bányászati céget vezető üzletember birtokol – ő nem válaszolt az újság kérdéseire. A hirdetések összesen 59 890 dollárba kerültek – az október 21-én tartandó kanadai parlamenti választások során minden költségről be kell számolni a választási irodának.

Maxime Bernier populista pártja a felmérések egy és öt százalék között mérik. A politikai üzenet azért is furcsa, mert Kanada jelenleg nem alkalmazza a tömeges bevándorlási politikát, és ezt egyetlen más politikai párt sem szorgalmazza. Ennek ellenére a Néppárt azzal kampányol, hogy radikálisan csökkenteni fogja a Kanada által befogadott bevándorlók számát, azzal érvelve, hogy a liberálisok és a konzervatívok a tömeges migrációt politikai eszközként használják a szavazatok megvásárlására. A párt megszüntetné azt a programot is, amely lehetővé teszi a befogadott emberek szüleinek és nagyszüleinek bevándorlását.

Állítsa meg „Lőrinc" a Coca-Colát | Magyar Hang

Boldog István nem a saját kútfejéből vette, hogy neki kell menni a Coca-Cola reklámjának. Ennyi szabadságuk nincs a fideszes honatyáknak.

Az előző konzervatív és a mostani liberális párt is évente 320 ezer új bevándorló érkezését támogatja a 37 milliós országba.

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint kormányváltás várható Kanadában, Justin Trudeau jelenlegi kormányfő liberális alakulata ugyanis folyamatos hátrányban van, legutóbb épp 1,3 százalékkal, a konzervatívokkal szemben. A liberálisokat 32,6, míg a konzervatívokat 33,9 százalékon mérték.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.