HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Kilencszázeze...

Kilencszázezer menedékkérelem vár elbírálásra az EU-ban

HIRDETÉS

Idén június utolsó napjáig az egész Európai Uniót figyelembe véve összesen 439 039 menedékkérelem vár első fokon döntésre – közölte az EUObserver. Az uniós ügyekkel foglalkozó hírportál az európai menedékkérést segítő iroda, az EASO adataira hivatkozva azt is írja, hogy nagyjából azonos számú azon kérelmezők száma, akik fellebbezés után ugyancsak döntésre várnak, így összesen nagyjából mintegy kilencszázezer jelenleg a menedékkérők összlétszáma.

HIRDETÉS

A máltai székhelyű EASO szerint 2019 első felében 337 200 kérelmet nyújtottak be, ami tízszázalékos emelkedést mutat az előző év azonos szakaszához képest. A legtöbben Szíriából, Afganisztánból és Venezuelából adtak be kérvényt, de például utóbbi esetében május óta 20 százalékkal kevesebben próbálkoznak.

Érdekes adat, hogy a statisztikák szerint 2016 óta jelentős nőtt az elutasítások aránya, amely három éve még 37, míg 2019-ben már 64 százalékos volt.

Nincs migrációs válsághelyzet Magyarországon | Magyar Hang

Csak néhány kétségbeesett és kiszolgáltatott embert látott szögesdrótok mögé zárva – mondta Budapesten az ENSZ jelentéstevője.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,108lájkolóTetszik
2,846követőKövetés
18,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szátokat befogni nem kell félnetek? – Magyar Hang-ajánló

Szűcs Tamás-, Kincses Gyula-, Nemény András- és Gera Marina-interjú. Mi lesz a színházakkal? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Szülési fájdalmakkal a kilencnyilasért: pénteken kezdődik a darts legnagyobb ünnepe

Londonban három héten át dobálják a nyilakat a PDC világbajnokságán. A győztes majdnem 200 millió forinttal és egy kínzó hátfájással lesz gazdagabb.