HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kilencszázezer menedékkérelem vár elbírálásra az EU-ban

Szerző: | 2019. augusztus 26., 14:30 | Külföld

A Földközi-tenger partjainál elfogottak várják, hogy leszállhassanak egy mentőcsónakról, miután 2018. november 29-én megérkeztek Spanyolország déli részére (Fotó: Reuters/Jon Nazca)

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Idén június utolsó napjáig az egész Európai Uniót figyelembe véve összesen 439 039 menedékkérelem vár első fokon döntésre – közölte az EUObserver. Az uniós ügyekkel foglalkozó hírportál az európai menedékkérést segítő iroda, az EASO adataira hivatkozva azt is írja, hogy nagyjából azonos számú azon kérelmezők száma, akik fellebbezés után ugyancsak döntésre várnak, így összesen nagyjából mintegy kilencszázezer jelenleg a menedékkérők összlétszáma.

A máltai székhelyű EASO szerint 2019 első felében 337 200 kérelmet nyújtottak be, ami tízszázalékos emelkedést mutat az előző év azonos szakaszához képest. A legtöbben Szíriából, Afganisztánból és Venezuelából adtak be kérvényt, de például utóbbi esetében május óta 20 százalékkal kevesebben próbálkoznak.

Érdekes adat, hogy a statisztikák szerint 2016 óta jelentős nőtt az elutasítások aránya, amely három éve még 37, míg 2019-ben már 64 százalékos volt.

Nincs migrációs válsághelyzet Magyarországon | Magyar Hang

Csak néhány kétségbeesett és kiszolgáltatott embert látott szögesdrótok mögé zárva – mondta Budapesten az ENSZ jelentéstevője.

Címkék: EU, Európai Unió, menedékkérelem, migráció


HIRDETÉS
Egy elbűvölő fazon a pitbull-képzőből

Egy elbűvölő fazon a pitbull-képzőből

Megítélése igencsak vegyes, forrásaink olyanokat mondtak róla, hogy baromi okos, éles eszű, óriási munkabírású, de voltak olyan vélemények is, hogy agresszív, gátlástalan, sőt, reakcióiban már-már olyan tud lenni, mint egy „klimaxos nő”. Portré Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterről.

Parittya

Parittya

Az oktondi erőfitogtatás nemcsak a hétköznapi muszklibajnokok sajátja. A nagy multinacionális vállalatoké is. Ők a gazdasági élet izompacsirtái. Sosem mutatkoznak pőre valójukban.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest