HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Tűzoltórepülő...

Tűzoltórepülőket küldenek az Amazonashoz

HIRDETÉS

Huszonkét millió dollárt adnak a legfejlettebb országokat tömörítő G7-csoport tagjai az Amazonas-medencében lévő erdőtüzek megfékezésére. Ez főként logisztikai támogatást jelent, magyarán repülőgépeket adnak az oltáshoz – Emmanuel Macron arról beszélt, pár órán belül bejelenti a francia hadsereg részvételét a térségben. Minderről a biarritzi G7-csúcstalálkozón volt szó, ahol a házigazda franciák mellett Kanada, Németország, Olaszország, Japán, az Egyesült Királyság és az Amerikai Egyesült államok vezetői tanácskoznak.

HIRDETÉS

A megbeszélésen szó volt az Amazonas-medencéjének újraerdősítéséről is – ezen Donald Trump nem vett részt, mert éppen kétoldalú találkozója volt. Macron szerint az Egyesült Államok is támogatja a közös kezdeményezést.

Vasárnap óta a egyébként a brazil hadsereg is részt vesz az oltásban – Brazília egyébként nem tagja a G7-nek. Bolsanaro elnököt korábban sokan kritizálták, hogy tulajdonképpen támogatja az erődkivágásokat.

Az elmúlt napokban egyébként közel 80 ezer tüzet regisztráltak a dél-amerikai országban. Súlyos a helyzet Bolíviában is, a helyi elnök azt szeretné, ha a G7-vezetők személyesen mennének el meggyőződni a károk nagyságáról.

Klímaváltozás: „aki húzza az időt, az magának és a saját gyermekeinek is árt” | Magyar Hang

Hitelből élünk, amit soha nem fogunk tudni visszafizetni, a jövőnk tartalékait használjuk fel – mondják a Fridays for Future hazai fő szervezői. Interjú!

Közben azt is kiderült, hogy Kolumbia egy regionális egyezményt sürget az ENSZ-nél az Amazonas erdőségeinek megmentésére. Erről legkorábban a szeptemberi közgyűlésen tárgyalhatnak New Yorkban. Az Amazonas-esőerdő egyébként több országot ügye: Brazília, Bolívia és Kolumbia mellett Venezuela, Ecuador, Guyana, Francai Guyana és Suriname is érintett, de mivel sokan a föld tüdejének nevezik, globális hatásai vannak, ha csökken a területe.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,202lájkolóTetszik
2,692követőKövetés
17,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Tűnjenek el a hatalmaskodó pártemberek!

A párt felé elkötelezett képviselő nem a település érdekeit helyezi az első helyre, hanem minden döntésénél végigzongorázza azt, hogy mit szólnak hozzá, vagy eleve utasításra dönt.