HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Boris Johnson...

Boris Johnson felfüggesztené a parlament működését?

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Tovább bonyolódik és lassan tragikomédiába csap át az Egyesült Királyság távozása az Európai Unióból (EU). Boris Johnson nemrégiben megválasztott brit kormányfő ugyanis hamarosan levélben kéri II. Erzsébet királynőt, hogy szeptember és október közepe között függessze fel a törvényhozás működését – olvasható a BBC hírében.

A kormányfő ezzel szeretné megakadályozni a képviselőket, hogy olyan határozatot fogadjanak el, amely megtiltja Nagy-Britannia megállapodás nélkül lépjen ki az EU-ból.

A hírre Boris Johnson is reagált. A brit parlament alsóházának képviselőit levélben megkeresve azt írta, eszében sincs megakadályozni, hogy a képviselők beleavatkozzanak a brexit folyamatába.

A híradások szerint egyébiránt Johnson az intézkedést azért javasolja, mert új, az egészségügyet, a közbiztonságot és más fontos ügyeket a középpontba helyező törvénycsomagot szeretne elkészíteni és előterjeszteni. Elképzelése szerint október 14-én kezdené meg újra a munkát a törvényhozás a Királynő Beszédével, vagyis ekkor mutatnák be a parlament új munkarendjét.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,658lájkolóTetszik
3,464követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek