HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Sertéspestis ...

Sertéspestis miatt maradnak el a falunapok

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Romániában annyira durva a sertéspestis, hogy már falunapokat is lemondanak miatta. Az Ardihirek.ro tájékoztatása szerint a járvány terjedése elleni óvintézkedésként lefújták a Kisjenőn augusztus 31-ére, szombatra meghirdetett Erdőhegy Napja elnevezésű kulturális, hagyományőrző és szórakoztató rendezvény jubileumi, tizedik kiadását. Kisjenő egyébként alig harminc kilométerre van Gyulától.

Az esemény a Fehér-Körös menti város magyarok lakta településrészének várva várt közösségi rendezvénye lett volna, benne könnyűzenei koncertekkel, íjászbemutatóval, bográcsos főzőversennyel, Péter Szabó Szilvia és a 3+2 fellépésével.

HIRDETÉS

Gheorghe Burdan polgármester kedd délután értesítette a szervezőket, hogy az Országos Állategészségügyi Hatóság és az Arad Megyei Járványügyi Bizottság rendelkezéseit figyelembe véve kénytelenek lemondani a rendezvény. Az előírások szerint a sertéspestisgócoktól számított 15 kilométeres körzeten belül tilos bármilyen közösségi, kulturális vagy sportrendezvényt tartani, márpedig a közigazgatásilag Kisjenőhöz tartozó Nadab településen ijesztő méreteket öltött az állatok megbetegedése.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,707lájkolóTetszik
3,170követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Orbán Viktor: Fegyházban vagyunk? Hoppá!

A miniszterelnök újabb videót osztott meg a Facebookon, ezúttal Sátoraljaújhelyen járt, ahol rabok készítik a védőfelszereléseket.