HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Sertéspestis ...

Sertéspestis miatt maradnak el a falunapok

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Romániában annyira durva a sertéspestis, hogy már falunapokat is lemondanak miatta. Az Ardihirek.ro tájékoztatása szerint a járvány terjedése elleni óvintézkedésként lefújták a Kisjenőn augusztus 31-ére, szombatra meghirdetett Erdőhegy Napja elnevezésű kulturális, hagyományőrző és szórakoztató rendezvény jubileumi, tizedik kiadását. Kisjenő egyébként alig harminc kilométerre van Gyulától.

HIRDETÉS

Az esemény a Fehér-Körös menti város magyarok lakta településrészének várva várt közösségi rendezvénye lett volna, benne könnyűzenei koncertekkel, íjászbemutatóval, bográcsos főzőversennyel, Péter Szabó Szilvia és a 3+2 fellépésével.

Gheorghe Burdan polgármester kedd délután értesítette a szervezőket, hogy az Országos Állategészségügyi Hatóság és az Arad Megyei Járványügyi Bizottság rendelkezéseit figyelembe véve kénytelenek lemondani a rendezvény. Az előírások szerint a sertéspestisgócoktól számított 15 kilométeres körzeten belül tilos bármilyen közösségi, kulturális vagy sportrendezvényt tartani, márpedig a közigazgatásilag Kisjenőhöz tartozó Nadab településen ijesztő méreteket öltött az állatok megbetegedése.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,686lájkolóTetszik
2,948követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

(Forrás: A The European Conservative kiadvány Facebook-oldala)

Miközben Brüsszelben összeül az Európai Néppárt közgyűlése, Orbán Viktor Rómában egy konzervatív konferencián szólal fel...

A magyar kormányfő mellett Matteo Salvini, Marion Maréchal és Giorgia Meloni lesznek a „húzónevek” az olasz fővárosban megrendezésre kerülő találkozón.

Hatalom