HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Így fut egy f...

Így fut egy főügyész a sajtó elől – Romániában

HIRDETÉS

Csütörtökön Bukarestben tanúként hallgatták ki egy speciális ügyészségen (mely az igazságszolgáltatásban dolgozók bűncselekményeit vizsgálja ki) Cătălin Zăvoianut, a caracali bírósági ügyészség vezetőjét. A főügyész az újságírók láttán előbb ki sem akart jönni az épületből, aztán egy sprint mellett döntött, de az operatőrök-riporterek a nyomába eredtek. 

HIRDETÉS

– Ügyész úr, meghalt két kamasz, nem szégyelli magát, kérdezte futtában az egyik riporternő, ám a főügyész egy aktát az arca elé tartva szótlanul szaladt tovább.

Horror Romániában: az állami rendszer csődje | Magyar Hang

A caracali rém ügye (a férfi két tinédzserlány meggyilkolását vallotta be, de a maradványokon elvégzett DNS tesztek eddig csak az egyik lány esetében perdöntőek) hetek óta foglalkoztatja a román közvéleményt, és most már egyre többször felmerül a helyi hatóságok bűnrészessége is – a városban stricihálózatok működnek, akik kamaszlányokat szállítanak prostituáltnak külföldre, de akár a közeli NATO-támaszpont amerikai katonáinak is

A feltételezett elkövető, Gheorghe Dincă caracali tanyasi házának átvizsgálása csak most fejeződött be. Nem volt könnyű dolga a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) embereinek: egy különleges talajszkennerrel fésülték át a közel háromezer négyzetméteres telket, ahol rengeteg gödröt fedeztek fel, némelyiket közülük betonnal kiöntve. Rengeteg csontot találtak, ezeket most az országos kriminológiai intézet szakértői vizsgálják.

Büntetlenül használhattak kiskorú lányokat amerikai katonák Romániában | Magyar Hang
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,107lájkolóTetszik
2,843követőKövetés
18,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szátokat befogni nem kell félnetek? – Magyar Hang-ajánló

Szűcs Tamás-, Kincses Gyula-, Nemény András- és Gera Marina-interjú. Mi lesz a színházakkal? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Szülési fájdalmakkal a kilencnyilasért: pénteken kezdődik a darts legnagyobb ünnepe

Londonban három héten át dobálják a nyilakat a PDC világbajnokságán. A győztes majdnem 200 millió forinttal és egy kínzó hátfájással lesz gazdagabb.