HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Így fut egy f...

Így fut egy főügyész a sajtó elől – Romániában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Csütörtökön Bukarestben tanúként hallgatták ki egy speciális ügyészségen (mely az igazságszolgáltatásban dolgozók bűncselekményeit vizsgálja ki) Cătălin Zăvoianut, a caracali bírósági ügyészség vezetőjét. A főügyész az újságírók láttán előbb ki sem akart jönni az épületből, aztán egy sprint mellett döntött, de az operatőrök-riporterek a nyomába eredtek. 

– Ügyész úr, meghalt két kamasz, nem szégyelli magát, kérdezte futtában az egyik riporternő, ám a főügyész egy aktát az arca elé tartva szótlanul szaladt tovább.

Horror Romániában: az állami rendszer csődje | Magyar Hang

A caracali rém ügye (a férfi két tinédzserlány meggyilkolását vallotta be, de a maradványokon elvégzett DNS tesztek eddig csak az egyik lány esetében perdöntőek) hetek óta foglalkoztatja a román közvéleményt, és most már egyre többször felmerül a helyi hatóságok bűnrészessége is – a városban stricihálózatok működnek, akik kamaszlányokat szállítanak prostituáltnak külföldre, de akár a közeli NATO-támaszpont amerikai katonáinak is

A feltételezett elkövető, Gheorghe Dincă caracali tanyasi házának átvizsgálása csak most fejeződött be. Nem volt könnyű dolga a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) embereinek: egy különleges talajszkennerrel fésülték át a közel háromezer négyzetméteres telket, ahol rengeteg gödröt fedeztek fel, némelyiket közülük betonnal kiöntve. Rengeteg csontot találtak, ezeket most az országos kriminológiai intézet szakértői vizsgálják.

HIRDETÉS
Büntetlenül használhattak kiskorú lányokat amerikai katonák Romániában | Magyar Hang
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,880lájkolóTetszik
3,603követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Orbán nem akármilyen szélkakas – Magyar Hang-ajánló

Interjú Fekete-Győr Andrással, Mérő Lászlóval, Mészáros Blankával és Sodró Elizával. A vőlegény és a négy árva gyerek. Keresse a friss lapot! Élet van benne!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek