Megúszhatja Florida a hurrikánt

Megúszhatja Florida a hurrikánt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Helyi idő szerint hétfőn délután ötösről négyes erősségűre minősítették vissza a jelenleg éppen a Bahamákon tomboló Dorián nevű hurrikánt, és az amerikai meteorológusok most azzal számolnak, hogy nem lesz úgynevezett „landfall”, vagyis a vihar nem éri el a szárazföldet, Flrodia partjaival párhuzamosan haladva kitombolja magát az Atlanti óceán felett. A Bahama-szigeteken viszont komoly károkat okozott a néhol óránként 354 kilométeres széllökéseket is elérő vihar.

Florida egyes helyein elfogyott a benzin, és – ahogy arról egy Floridában élő magyar férfi a Magyar Hangnak beszámolt – a boltokban elfogyott a víz, de egyébként minden nyitva van, és nincs kötelező kitelepítés sem.  

A légitársaságok is készülnek a viharra: ingyen átírják azoknak a jegyeit, akik például a napokban Miami-i átszállással indulnának a Karib-térségbe. Egy lapunknak nyilatkozó magyar utas például kedden repülne Miamiba, hogy onnan a Virgin-szigetekre utazzon vissza a munkahelyére, de a légitársaságnál gond nélkül módosították a jegyét egy biztonságosabb, philadelphiai útvonalra. 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.