HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Trócsányiból ...

Trócsányiból nemzetközi segélyezésért vagy katasztrófaelhárításért felelős biztos lehet

HIRDETÉS

Vélhetően a hét legnagyobb meglepetése lenne, ha valósággá válna a 444.hu értesülése. Úgy tudják, hogy az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen a nemzetközi együttműködés és fejlesztési támogatás vagy a humanitárius segélyezés és katasztrófavédelem területét bízná Trócsányi Lászlóra. A 444.hu az Európai Bizottság ügyeiben tájékozott forrásokra hivatkozva hozzátette mindehhez, hogy hiába kérte von der Leyentől volt igazságügyi miniszterének Orbán Viktor a bővítéssel foglalkozó biztosi posztot, utóbbi esetben a szlovén jelölt az esélyesebb a posztra.

HIRDETÉS

A humanitárius segélyezés és válságkezelés biztosi posztján egyébként a ciprusi Krisztosz Sztiliánidészt, míg a nemzetközi együttműködés esetében a horvát Neven Mimicát válthatná Trócsányi. A dolog pikáns részét képezi, hogy a volt magyar igazságügyi miniszter esetében olyan politikus töltené be a biztosi posztot, amely annak a kormánynak a tagja volt, amely több fontos nemzetközi EU-s megállapodást is megvétózott az utóbbi években, amikor a legális bevándorlás említést kapott bennük. Ugyanis Trócsányi munkája legfőképpen abból állna, hogy afrikai, karibi és ázsiai kormányokkal tárgyal a szegénység elleni küzdelemről, EU-s segélyek elosztásáról.

Orbán készült B tervvel, ha bukna Trócsányi | Magyar Hang

A 444 mindezek mellett azt is megtudta, hogy a lengyel és magyar jogállamisági vizsgálatok éléről leválthatják Frans Timmermanst, akinek a helyére a cseh Vera Jourova kerülne. Sajtóinformációk szerint van Leyden ezzel hálálná meg a két ország kormányának, hogy a megválasztásához segítséget nyújtottak. Mindenesetre ha ez megtörténne, az Orbán-kormány mindezt hatalmas győzelemként kommunikálhatná úton-útfélen.

Persze a Trócsányi Lászlóval felálló Európai Bizottságot még az Európai Parlamentnek is el kell fogadnia, és könnyen lehet, hogy ez pont a magyar jelölt miatt bukhat el. Mint a Magyar Hang elsőként megírta, még az is előfordulhat, hogy végül egy kevésbé megosztó női jelöltre, Győri Enikőre vagy Járóka Líviára cseréli Orbán Viktor Trócsányi Lászlót.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,934lájkolóTetszik
2,830követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek