HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Bombatámadásb...

Bombatámadásban megsebesült egy magyar fotós Líbiában

HIRDETÉS

A korábbi hírek arról szóltak, hogy a fotóriportert elrabolták, ám ezt a magyar külügy cáfolta.

HIRDETÉS

Az olasz Rai News adta hírül hétfőn, hogy fegyveresek elraboltak egy magyar fotóriportert Líbia fővárosában, Tripoliban – vette észre a Hvg.hu. A Lana líbiai hírügynökségre hivatkozva a Rai arról írt, hogy a Szabó Gergely Hoang Viet nevű férfit vasárnap este hurcolták el fegyveresek a főváros központjában levő szállodából, helyi kísérőjének sikerült megmenekülnie. A Lana közlése szerint a férfi később egy videóban bukkant fel, ahol elrablói kényszerítik, hogy az „Allah akbar” jelmondatot kimondja.

Az ügyben megkerestük a Külügyminisztériumot, ahonnan kedd délelőtt reagáltak a sajtóhírekre, közleményükben azt írták, információik szerint egy magyar fotóriporter szombaton a tripoli frontvonalon bombatámadás következtében megsebesült, ezt követően Tripoli egyik frontvonalhoz közeli kórházában sikeres műtéten esett át. A külügy cáfolja az emberrablással kapcsolatos híreket a tripoli.

Az Index szerint Szabó Gergely Hoang Viet a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának hallgatója volt, 2011-től 2018-ig pedig egy ügyvédi irodánál dolgozott. A portál egy régióval foglalkozó elemzőre is hivatkozik, aki fotó közölt a sérült férfiról.

Oded Berkowitz on Twitter

Libya- more of the battle of narratives: Pro-#LNA sources claim that Szabó Gergely Hoang Viet, a journalist from #Hungary, was kidnapped from his hotel in #Tripoli, while #GNA sources claim he was wounded in a #UAE airstrike and evacuated for medical treatment.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,505lájkolóTetszik
2,555követőKövetés
17,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Emberek, helyzet van!” – Magyar Hang-ajánló

Bod Péter Ákos-, Pikó András- és Mautner Zsófia-interjú, jászberényi riport. Körüljártuk a legújabb oktatási reformot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kurz már koalíciós partnerét keresi

Az Osztrák Néppárt az előrehozott választások biztos esélyese Ausztriában, ám nagy kérdés, hogy az ÖVP kivel fog együtt kormányozni.

Tüzek