HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Bővítés- és s...

Bővítés- és szomszédságpolitikáért felelős uniós biztosnak jelölték Trócsányi Lászlót

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Trócsányi Lászlónak a bővítés- és szomszédságpolitikáért felelős tárcát szánja az Európai Bizottság megválasztott elnöke, Ursula von der Leyen, aki az MTI tudósítása szerint kedden mutatta be a novemberben hivatalba lépő testület tervezett összetételét.

Ezt a portfóliót eddig az osztrák Johannes Hahn tartotta kézben. A volt igazságügyi miniszter Trócsányi elődje, Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportügyért felelős biztos volt az előző ciklusban.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Közben a megválasztott bizottsági elnök azt is jelezte, a holland Frans Timmermans, a dán Margrethe Vestager és a lett Valdis Dombrovskis is úgynevezett ügyvezető-alelnök lesz a novemberben hivatalba lépő Európai Bizottságban.

Az új testületben egyébként összesen nyolc alelnök lesz, közülük a három ügyvezető-alelnök kettős funkciót lát majd el, egyrészt felelősek lesznek a meghirdetett munkaprogramban szereplő három kulcstéma valamelyikéért, másrészt biztosi feladatokat is betöltenek.

HIRDETÉS

Trócsányiból nemzetközi segélyezésért vagy katasztrófaelhárításért felelős biztos lehet | Magyar Hang

Orbán Viktor a bővítéssel foglalkozó biztosi posztot nézte ki korábbi igazságügyi miniszterének, de a szlovén jelölt esélyesebb.

A tervek szerint Timmermans koordinálja majd az európai zöld megállapodással kapcsolatos munkát, ő lesz felelős a klímapolitikáért is. Vestager a digitális ügyekért felehet, egyúttal továbbra is betölti majd a versenyjogi biztosi posztot. Dombrovskis pedig az emberközpontú gazdasággal kapcsolatos tevékenységekben lesz illetékes, és egyszersmind ő tölti be a pénzügyi szolgáltatásokért felelős biztosi tisztséget is.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

39,016lájkolóTetszik
3,657követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Most mi lesz? – Magyar Hang-ajánló

Riport Cserdiből. Interjú Ónodi Eszterrel, Brenner Kolomannal. Indiai fejők Bicskén. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek