HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Gázsprayvel v...

Gázsprayvel védekezett a pedagógus Romániában

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Gázsprayvel fújt le egy romániai tanítónő két hat éves diákot (!) a magyar határhoz közeli Tasnádszántón (Santău). A PresaSM beszámolója szerint a pedagógust egy nappal később letartóztatta a rendőrség. A tanfelügyelőség szerint nem hivatkozhat jogos önvédelemre hat éves gyermekek esetében.

HIRDETÉS

A 43 éves Luminița F. a szatmár megyei település előkészítő osztályát tanítja (Romániában van egy úgynevezett nulladik osztály, ahol a gyerekeket felkészítik az iskolára – a szerk.), de nem tűnik hosszúnak a karrierje az iskolában, ahol már a harmadik tanítási napon megtörtént a konfliktus. A pedagógus nemrég versenyvizsgán nyerte el az állást a helyettesítő állásra a településen, mely lakóinak fele román, harmada magyar, 12 százaléka roma a legutóbbi népszámlálás szerint.

A tantítónő a hírek szerint azután vette elő a gázsprayt, hogy a diákok megtámadták. A lefújt diákokat az iskola vezetése azonnal elvitte a helyi orvosi rendelőben, ahonnan beküldték őket a tasnádi kórházba. A hírek szerint jól vannak, nem szenvedtek tartós sérülést.

Horror Romániában: az állami rendszer csődje | Magyar Hang

A tiniket megerőszakoló és megölő caracali rém botrányos ügye két hete tartja lázban a keleti szomszédunkat. A tehetetlenség megdöbbentő krónikája.

A pedagógust a helyi rendőrség vette őrizetbe másnap, miután az iskola jelezte nekik az esetet. Csütörtökön 24 órás letartóztatási parancsot rendeltek el ellene, az esetleges hosszabbításról a nagykárolyi ügyészség dönt. Luminița F. ellen a Szatmár megyei tanfelügyelőség is vizsgálatot indított. Călin Durla főtanfelügyelő szerint nagy valószínűséggel felbontják a munkaszerződését, mert „nem hivatkozhat jogos önvédelemre hat éves gyerekekkel szemben. Más lenne a helyzet a középiskolában, ott felmerülhet ilyen lehetőség.”

HIRDETÉS

A tanítónő papírjai egyébként rendben voltak, a közelmúltban rész vett orvosi alkalmassági vizsgálaton is – igaz, ez nem túl komoly ellenőrzés, az orvosok rendszerint csak kiállítják az igazolást érdemi pszichológiai vizsgálat nélkül.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,248lájkolóTetszik
3,033követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek