HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Besúgó volt a...

Besúgó volt a korábbi román elnök

HIRDETÉS

Döntött pénteken a bukaresti ítélőtábla: Traian Băsescu volt államelnök a hírhedt Szekuritáté besúgója volt. A Szekuritáté Irattárát Tanulmányozó Bizottság (CNSAS) már májusban megállapította, hogy Băsescu (aki jelenleg európai parlamenti képviselő) együttműködött az egykori kommunista titkosszolgálattal. A feltárt dokumentumok szerint a politikust már diákkorában, 1972-ben beszervezték, amikor elkezdte a tanulmányait a haditengerészeti egyetemen.

HIRDETÉS

Băsescu tagadja a vádakat és fellebezni fog a Legfelsőbb Bíróságon. Azt állítja, ő nem a Szekuritáténak írt alá, hanem a katonai kémelhárításnak, nem tudva, hogy utóbbi a Szekuritáté egyik egységeként működött. 

Mivel Romániában minden köztisztségre pályázó személyt átvilágítanak, ezért a volt államelnök is átesett ezen a procedúrán, de akkor tisztának találták – az érintettségét igazoló iratok minden bizonnyal később kerültek a CNSAS irattárába. Traian Băsescu előbb Bukarest főpolgármestere volt, majd 204 és 2014 között, két cikluson keresztül Románia elnökeként  dolgozott.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,610lájkolóTetszik
2,786követőKövetés
18,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Mintha eltompulna az ország – Magyar Hang-ajánló

Frei Tamás-, Veres Pál-, Eörsi László- és Bodzsár Márk-interjú. Ki Mészáros Lőrinc csendes társa? Milyen egy 26 éves polgármester? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek