HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Besúgó volt a...

Besúgó volt a korábbi román elnök

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Döntött pénteken a bukaresti ítélőtábla: Traian Băsescu volt államelnök a hírhedt Szekuritáté besúgója volt. A Szekuritáté Irattárát Tanulmányozó Bizottság (CNSAS) már májusban megállapította, hogy Băsescu (aki jelenleg európai parlamenti képviselő) együttműködött az egykori kommunista titkosszolgálattal. A feltárt dokumentumok szerint a politikust már diákkorában, 1972-ben beszervezték, amikor elkezdte a tanulmányait a haditengerészeti egyetemen.

Băsescu tagadja a vádakat és fellebezni fog a Legfelsőbb Bíróságon. Azt állítja, ő nem a Szekuritáténak írt alá, hanem a katonai kémelhárításnak, nem tudva, hogy utóbbi a Szekuritáté egyik egységeként működött. 

Mivel Romániában minden köztisztségre pályázó személyt átvilágítanak, ezért a volt államelnök is átesett ezen a procedúrán, de akkor tisztának találták – az érintettségét igazoló iratok minden bizonnyal később kerültek a CNSAS irattárába. Traian Băsescu előbb Bukarest főpolgármestere volt, majd 204 és 2014 között, két cikluson keresztül Románia elnökeként  dolgozott.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,907lájkolóTetszik
3,799követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek