HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Gruevszkitől ...

Gruevszkitől elveszik a tiszteletbeli pártelnöki címet

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

A jövőben Nikola Gruevszki nem lesz a VMRO-DPMNE tiszteletbeli elnöke, mert a párt eltörli ezt a pozíciót – mondta el a TV 24 adásában Hrisztijan Mickoszki, a párt elnöke, aki kiemelte: ez a lépés nem eltávolodás Gruevszkitől, hanem a párt demokratikus reformjának része, követve az európai testvérpártok példáját.

Nem adta ki a bíróság Gruevszkit Észak-Macedóniának | Magyar Hang

Megtagadta Nikola Gruevszki volt észak-macedón miniszterelnök kiadatását a Fővárosi Törvényszék. Gruevszkit hazájában korrupciós és más bűncselekmények miatt ítélték el, illetve vádolták meg, ezért kérték a kiadatását Magyarországtól, ahol menedékjogot kapott. A bíró – ahogy arról az MTI beszámolt – szóbeli indoklásában hosszan részletezte, hogy az észak-macedón hatóságok milyen bűncselekmények miatt kérik Gruevszki kiadását.

HIRDETÉS

Mint ismert, a bukott macedón miniszterelnök múlt év november 11-én Magyarországra szökött a börtönbüntetés alól, amelyet hazájában szabtak ki rá jogerősen egy korrupciós ügy miatt. A magyar menekültügyi hatóság szerint Gruevszki valószínűsíteni tudta, hogy hazájában koholt vádak alapján indultak ellene eljárások, azok jogszerűtlenek, és őt diszkrimináció érte, ezért a menekültjogot megadták neki. Emiatt Magyarországot nemzetközi színtéren számos kritika érte.

Elvehetik Gruevszki fizetését | Magyar Hang

A macedón parlament képviselői törvénymódosításra tettek javaslatot annak érdekében, hogy megvonják Nikola Gruevszki bukott miniszterelnök fizetését. Mint ismert, Gruevszki november 12-én menekült Magyarországra, ami után nem sokkal meg is kapta a menedékjogot hazánktól. A korrupciós ügyben elítélt politikus képviselői fizetését a szökése után 5 százalékkal csökkentették, parlamenti mandátumát azonban nem tudták tőle megvonni, mivel ehhez a macedón törvényhozás kétharmadának szavazatára lenne szükség.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,708lájkolóTetszik
2,952követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Az elvtelenségbe tartó járaton nincs végállomás”

Egyesülhet az LMP és a Párbeszéd? Megkérdeztük, mit szólna ehhez a zöldpárt három korábbi társelnöke, Szél Bernadett, Schiffer András és Hadházy Ákos.

Pénz semmiért