HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Nincs választ...

Nincs választási vita itthon? A hanyatló nyugat jobban teljesít!

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Látta ön a Tarlós-Karácsony-Puzsér vitát? Vagy bármely jelentős városban a kormánypárti polgármesterjelölt és az ellenzék közös indulója közötti parázs beszélgetést? Nem maradt le róla, mi sem láttunk ilyet sehol az országban. A hanyatló, dekadens nyugaton ez kicsit másképp megy – most megmutatjuk a kanadai példát.

A magyarországi helyhatósági választások után egy héttel általános választásokat tartanak Kanadában, és ott is nagyban folyik a kampány – egyelőre luxusjachton szeretkező politikusokról kiszivárogtatott videók nélkül. (Az egyik legkomolyabb vitát arrafelé a jelenlegi kormányfő, Justin Trudeau fiatalkorik, feketére festett arca gerjesztette, a „blackface” – annak minden, a színesbőrűeket kifigurázó ripacskodásával – ugyanis komoly rasszizmusnak számít, Észak-Amerikában pedig hatványozottan figyelnek erre a témára.)

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ami a közéleti vitát illeti: a NiagaraThisWeek.com oldal összeszedte, milyen szabályok mentén szervezik a vitát a pártok listavezetői között. Mindjárt két nyelven: a Kanadai Történelmi Múzeumban hétfőn megtartották az angol nyelvű összecsapást, a két órás videofelvételt itt találja. Francia nyelven is lesz vita, ezt csütörtökön tartják ugyanott, helyi idő szerint este nyolctól.

Mindkét disputát több tévétársaság, rádió, világhálós és közösségi hálós videószolgáltató közvetítette-közvetíti élőben, hogy minél több kanadai választópolgárhoz eljusson. Az esemény megszervezésében és lebonyolításában egyébként kilenc médiavállalat vett részt, ők egy nyilvános pályázaton jelentkezhettek. Annak érdekében, hogy mindenki jól megértse a szópárbajt vívó politikusokat, a teljes vitát a következő nyelvekre fordítják le élőben: mandarin, olasz, kantoni, arab, pandzsábi, valamint különféle indián nyelvjárások és jelnyelvi tolmácsolás is volt, valamint lesz.

HIRDETÉS
Tarlós mégsem vitázik | Magyar Hang

A két eseményre azon pártok vezetői kaptak meghívót (összesen hat politikus), akiknek van közvetlenül, pártlogó alatt megválasztott képviselőjük az alsó- vagy felsőházban; indítottak képviselőjelölteket a választókerület legalább kilencven százalékában; legalább négy százalékot elértek a legutolsó választásokon, vagy a közvélemény-kutatások alapján van reális esélyük bejutni a törvényhozásba.

A moderátorok közé minden, a vita szervezésében részt vevő médiavállalat küldhetett egy kérdezőt, de feltétel volt, hogy a delegált személynek komoly tapasztalatai kell legyenek a politikai újságírásban. Az angol nyelvű vitát öt nő moderálta, a franciát két nő és három férfi fogja. A disputa szabályait a kormány felkérésére egy független bizottság dolgozta ki.

Kanadában nem lehet migránsokkal riogatni | Magyar Hang

Lakossági kritikákra reagálva levették a Néppárt migráció-ellenes plakátjait.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,885lájkolóTetszik
3,603követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek