HIRDETÉS
HIRDETÉS

Orban lehet a román miniszterelnök

Szerző: | 2019. október 15., 16:46 | Külföld

Miután a világ jelentős részén összekeverik Budapestet Bukaresttel, most mindkét országban ugyanúgy hívhatják a kormányfőt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS


Teljes őrület: miután a világ jelentős részén összekeverik Budapestet Bukaresttel, most mindkét országban Orbán lehet a miniszterelnök. Budapesten, ugye, Orbán Viktor, Bukarestben pedig Klaus Johannis államelnök felkérte ma Ludovic Orban liberális pártvezért arra, hogy próbáljon kormányt alakítani, miután egy bizalmatlansági indítvánnyal a múlt héten megbuktatták Viorica Dancila baloldali kormányát. A  Nemzeti Liberális Párt a legnagyobb ellenzéki erő jelenleg Romániában.

Az államfő egyébként kemény szavakkal ostorozta a korábbi, PSD-vezette kormányokat: szerinte sokat ártottak az országnak, nekik tulajdonítható a krízis, amelyben Románia van. Johannis szerint komoly esély van arra, hogy létrejöjjön egy, a liberális párt köré szerveződött új kormány, mely az előre hozott választásokig elvezetheti az országot. 

Ludovic Orban megköszönte az államfő megelőlegezett bizalmát, és arról beszélt, az új kormányt a becsület, a hozzáértés és a közösség iránti elhivatottság fogja jellemezni. A legfontosabb lesz számukra a gazdasági és költségvetési egyensúly visszaállítása, de fontos az ország szállítási infrastruktúrájának a fejlesztése is – Romániában van ugyanis a legkevesebb autópálya az egész Európai Unióban. 

Címkék: Románia


HIRDETÉS
Kis Magyarország Dubajban

Kis Magyarország Dubajban

Sorra módosítja a koronavírus-járvány miatt a jövő évre halasztott dubaji világkiállítás magyar pavilonjára vonatkozó szerződéseit a megvalósításért felelős Expo 2020 Nonprofit Kft.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest