HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Orban lehet a...

Orban lehet a román miniszterelnök

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS


Teljes őrület: miután a világ jelentős részén összekeverik Budapestet Bukaresttel, most mindkét országban Orbán lehet a miniszterelnök. Budapesten, ugye, Orbán Viktor, Bukarestben pedig Klaus Johannis államelnök felkérte ma Ludovic Orban liberális pártvezért arra, hogy próbáljon kormányt alakítani, miután egy bizalmatlansági indítvánnyal a múlt héten megbuktatták Viorica Dancila baloldali kormányát. A  Nemzeti Liberális Párt a legnagyobb ellenzéki erő jelenleg Romániában.

HIRDETÉS

Az államfő egyébként kemény szavakkal ostorozta a korábbi, PSD-vezette kormányokat: szerinte sokat ártottak az országnak, nekik tulajdonítható a krízis, amelyben Románia van. Johannis szerint komoly esély van arra, hogy létrejöjjön egy, a liberális párt köré szerveződött új kormány, mely az előre hozott választásokig elvezetheti az országot. 

Ludovic Orban megköszönte az államfő megelőlegezett bizalmát, és arról beszélt, az új kormányt a becsület, a hozzáértés és a közösség iránti elhivatottság fogja jellemezni. A legfontosabb lesz számukra a gazdasági és költségvetési egyensúly visszaállítása, de fontos az ország szállítási infrastruktúrájának a fejlesztése is – Romániában van ugyanis a legkevesebb autópálya az egész Európai Unióban. 

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,203lájkolóTetszik
3,029követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Farkasszemet néztek a romák a Mi Hazánk demonstrációján résztvevőkkel – Videóval

A párt erődemonstrációján résztvevők Miskolcról Sályra akartak eljutni, amikor szembetalálták magukat több száz romával.

Riadó!