A CDU-nak elege van Orbánból

A CDU-nak elege van Orbánból

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor kormányfő (b) és Recep Tayyip Erdogan török elnök találkozója Bakuban 2019. október 14-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Johann Wadephul, a CDU frakcióvezető-helyettese a ZDF vasárnap esti "Berlin direct" című magazinjában éles hangon támadta a magyar kormányt. A német Focus beszámolója szerint Wadephul arról beszélt, az a tény, hogy a magyar kormány támogatja a törökök észak-szíriai háborúját, megkérdőjelezi Magyarország uniós tagságát. Szavai szerint Magyarországnak el kell döntenie: teljes jogú tagja akar-e maradni az EU-nak, és nem csak a pénzügyi támogatásokat fölvenni. Ha igen, akkor meg kell tanulnia csapatban játszani, s erősíteni a közösség egységét

Erdogan köszönetet mondott Orbánnak | Magyar Hang

Kétoldalú megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnök Recep Tayyip Erdogan török elnökkel hétfőn Bakuban, ahová mindketten a Türk Tanács soron következő ülésére érkeztek. Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár a találkozó után az MTI-nek kifejtette: a török elnök köszönetet mondott azért, hogy Budapesten a közelmúltban megnyitották a Türk Tanács első európai irodáját.

Wadephul hozzátette, régóta figyelik Orbán tevékenységét, és úgy látják, a magyar miniszterelnök kilóg a csapatból, ezért most nyomást kívánnak gyakorolni az Orbán-kormányra, hogy változtasson politikáján.