HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Továbbra sem ...

Továbbra sem lehet a LIBE alelnöke Hidvéghi Balázs

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Az Európai Parlament (EP) állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) immár harmadszorra halasztotta el Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő alelnöki pozíciójáról szóló szavazását – közölte a LIBE, amely hétfő este szavazott volna az ügyben. A közlemény újabb szavazási időpontot nem jelölt meg.

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője a Facebookon azt írta, Hidvéghi posztját azért nem merik szavazásra bocsátani, mert a fideszes politikus kinevezésére már többször nemet mondtak a képviselők. A Momentum egyébként eddig sem támogatta Hidvéghit. Mint Donáth írta, „vállalhatatlan, hogy miközben a Fideszt a jogállami normák megsértése, a demokrácia miatt vizsgálják a Néppártban, azt a Hidvéghi Balázst tennék meg a LIBE alelnökének, aki a Fidesz kommunikációs igazgatójaként folyamatosan és kizárólag a LIBE céljaival ellentétes tevékenységet folytatott. Pártja orosz modell alapján teszi tönkre a magyar civil szférát, foglalja el a független intézményeket, pusztítja el a sajtószabadságot, rendeli fokról-fokra politikai irányítás alá az igazságszolgáltatást.”

Donáth Anna

Új népszavazásra van szükség a brit EU-tagságról! Tegnap a brit par… lament Boris Johnson brexitmegállapodásának elfogadása helyett úgy döntött: kötelezi a miniszterelnököt, hogy kérje az átmeneti időszak halasztását 2020. január 31-ig az EU-tól. Ez újra megnyitja a lehetőséget arra, hogy a britek újabb népszavazással, a megfelelő információk birtokában úgy döntsenek: az Európai Unió tagjai maradnak.

Az Európai Parlament szakbizottságai eddig öt magyar képviselőt választottak alelnökökké. Deutsch Tamás a költségvetés-ellenőrző bizottság (CONT) negyedik alelnöke lett, míg Gál Kingát a biztonság- és védelempolitikáért felelős szakbizottság (SEDE) második alelnökének választották. Ujhelyi István szocialista képviselő az EP közlekedéssel és idegenforgalommal foglalkozó szakbizottsága (TRAN) harmadik alelnökének nevezték ki. Winkler Gyulát, az RMDSZ EP-képviselőjét pedig a nemzetközi kereskedelemért (INTA) felelős szakbizottság második alelnökének választották. Bocskor Andrea fideszes EP-képviselőt az Európai Parlament kulturális és oktatásügyi bizottsága (CULT) október 1-jén választotta negyedik alelnökének.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,544lájkolóTetszik
3,763követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Más embernek ez a mócsing a torkán akadna” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Váncsa Istvánnal, Hegedűs D. Gézával és Kemenesi Gáborral. Riport a Fertő tóról, ahol betonozni tervez a NER. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek