HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Vádat emeltek...

Vádat emeltek Kuciak meggyilkolásának ügyében

HIRDETÉS

Hétfőn vádat emeltek Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolása ügyében – számolt be róla a Paraméter. A Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze a bazini Speciális Büntetőbíróságon jelentette be a Marian Kočner és további három társa ellen folyó büntetőügyet. Jana Tökölyová, az ÚŠP szóvivője közlése szerint hat bűncselekményről van szó, ebből kettő szándékos emberölés.

HIRDETÉS

Andruskó Zoltán és Alena Zsuzsova a vád szerint a gyilkosság közvetítői voltak, míg a fegyvert Miroslav Marček sütötte el, Szabó Tamás pedig segédkezett a bűncselekmény elkövetésében. A merényletet a gyanú szerint Kočner rendelte meg. A vádemelés egyébként érinti Peter Molnár 2016-os meggyilkolását is.

A vizsgálati akta 25 ezer oldalt tesz ki, míg a vádirat 93 oldalas. Az ügyész 24 tanú kihallgatását és 49 tanúvallomás felolvasását indítványozta. Ha kimondják a bűnösséget, huszonöt évre vagy életfogytiglanra is ítélhetik a vádlottakat. Andruskó viszont vádalkut kötött az ügyészséggel, így ő enyhébb büntetésre számíthat.

Jan Kuciák oknyomozó újságíró volt, az Aktuality.sk-nál dolgozott. A menyasszonyát és őt 2018. február 21-én ölték meg nagymácsédi otthonukban. A megrendelő legalább 70 ezer eurót fizethetett a gyilkosságért, ami megrengette Szlovákia politikai életét.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,050lájkolóTetszik
2,837követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Cikkünk nyomán lépett a vásárhelyi repülőtér

Miután a Transilvania repülőtéren tapasztalt visszásságokról írtunk, elkezdtek jó irányba mozdulni a dolgok.