Harminckilenc holttestet találtak egy teherautóban Angliában

Harminckilenc holttestet találtak egy teherautóban Angliában

Az Eastern Avenue az essexi Graysban, ahol a bejelntés szerint a kamiont megtalálták (Forrás: Google Maps)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Harminckilenc holttestet találtak egy bolgár kamionban a délkelet-angliai Essex megyében – közölte szerdán a helyi rendőrség. Az MTI által idézett Andrew Mariner főfelügyelő sajtótájékoztatóján elmondta: a kamion szombaton lépett be Nagy-Britanniába az észak-walesi Holyhead kikötőjében, amely csaknem 500 kilométerre van attól a helytől, ahol a teherautóra szerda hajnalban rábukkantak.

A rendőrség egy bejelentés alapján vonult ki Thurrock városának ipari parkjába, ahol a kamion parkolt. A teherautó 25 éves, észak-írországi illetőségű sofőrjét gyilkosság gyanújával őrizetbe vették. A hatósági tájékoztatás szerint az áldozatok között 38 felnőtt és egy tinédzser van. A BBC tudósítása szerint a hatóságok arról nem adtak tájékoztatást, hogy találtak-e túlélőket, vagy mindenki elhunyt, aki a kamionban tartózkodott.

A Daily Mail tudósítása szerint hajnali 1.40-kor érkezett bejelentésre vonult ki a rendőrség a Graysben található Waterglade Ipari Parkba, ahol egy Bulgáriából érkezett, és október 19-én a walesi Holyhead kikötőjén keresztül az országba belépett kamionban találták meg a holttesteket.

A rendőrség egyelőre nem tudja, milyen nemzetiségüek az elhunytak, s várhatóan hosszú időbe telik személyazonosságukat kideríteni. Azt sem tudni, hova tartottak.

Miután a rendőrség több tucat járművel vonult ki a helyszínre, s mert egy igen forgalmas kereszteződésben találták meg a kamiont, komoly dugó alakult ki az ipari park körül.

Priti Patel belügyminiszter sokkolónak és tragikusnak, míg a térség konzervatív kormánypárti parlamenti képviselője, Jackie Doyle-Price undorítónak nevezte az esetet.

A mostani eset kísértetiesen hasonlít a 2015-ös halálkamion ügyére, amikor Ausztriában egy teherautó rakterében 71 halott menekültet találtak, akik az oxigénhiány miatt megfulladtak, az embercsempészek pedig Parndorf mellett magára hagyták a teherautót.

Azóta ez utóbbi ügyben már megszületett az ítélet is. Idén június 20-án a másodfokú bíróság az afgán, bolgár és magyar származású vádlottakra 4 év és tényleges életfogytiglan közötti börtönbüntetéseket szabott ki.