HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Harminckilenc...

Harminckilenc holttestet találtak egy teherautóban Angliában

HIRDETÉS

Harminckilenc holttestet találtak egy bolgár kamionban a délkelet-angliai Essex megyében – közölte szerdán a helyi rendőrség. Az MTI által idézett Andrew Mariner főfelügyelő sajtótájékoztatóján elmondta: a kamion szombaton lépett be Nagy-Britanniába az észak-walesi Holyhead kikötőjében, amely csaknem 500 kilométerre van attól a helytől, ahol a teherautóra szerda hajnalban rábukkantak.

HIRDETÉS

A rendőrség egy bejelentés alapján vonult ki Thurrock városának ipari parkjába, ahol a kamion parkolt. A teherautó 25 éves, észak-írországi illetőségű sofőrjét gyilkosság gyanújával őrizetbe vették. A hatósági tájékoztatás szerint az áldozatok között 38 felnőtt és egy tinédzser van. A BBC tudósítása szerint a hatóságok arról nem adtak tájékoztatást, hogy találtak-e túlélőket, vagy mindenki elhunyt, aki a kamionban tartózkodott.

A Daily Mail tudósítása szerint hajnali 1.40-kor érkezett bejelentésre vonult ki a rendőrség a Graysben található Waterglade Ipari Parkba, ahol egy Bulgáriából érkezett, és október 19-én a walesi Holyhead kikötőjén keresztül az országba belépett kamionban találták meg a holttesteket.

A rendőrség egyelőre nem tudja, milyen nemzetiségüek az elhunytak, s várhatóan hosszú időbe telik személyazonosságukat kideríteni. Azt sem tudni, hova tartottak.

Miután a rendőrség több tucat járművel vonult ki a helyszínre, s mert egy igen forgalmas kereszteződésben találták meg a kamiont, komoly dugó alakult ki az ipari park körül.

HIRDETÉS

Priti Patel belügyminiszter sokkolónak és tragikusnak, míg a térség konzervatív kormánypárti parlamenti képviselője, Jackie Doyle-Price undorítónak nevezte az esetet.

A mostani eset kísértetiesen hasonlít a 2015-ös halálkamion ügyére, amikor Ausztriában egy teherautó rakterében 71 halott menekültet találtak, akik az oxigénhiány miatt megfulladtak, az embercsempészek pedig Parndorf mellett magára hagyták a teherautót.

Azóta ez utóbbi ügyben már megszületett az ítélet is. Idén június 20-án a másodfokú bíróság az afgán, bolgár és magyar származású vádlottakra 4 év és tényleges életfogytiglan közötti börtönbüntetéseket szabott ki.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,631lájkolóTetszik
2,792követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Egyenlő pályák

Egyetlen kapavágás sem történt még az atlétikai stadionnál, máris többmilliárdos kár ért mindenkit. A közömböseket éppúgy, mint a sportszerető közönséget és a keményen küzdő atlétákat.