HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Keményebb bev...

Keményebb bevándorláspolitikával próbálkozik Macron

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

A menekültek mellett a szakképzett külföldi munkások számára is megnehezítenék a letelepedést Franciaországban – számoltak be róla a nagy világlapok, köztük a New York Times. Emmanuel Macron a keményebb bevándorláspolitikával kívánja megnyerni azokat a szavazókat, akik egyébként a szélsőjobb felé kacsintgatnának. Az elmúlt években ugyanis Marine Le Pen, hasonlóan számos más európai jobboldali erőhöz, a bevándorlás tematizálásával igyekezett népszerűséget nyerni magának. Hónapokra vagyunk az önkormányzati választásoktól, a New York Times szerint pedig az elnök emiatt keményebb hangvételre váltott, az állam jóléti rendszerével való visszaélésekről beszélve.

HIRDETÉS

De nemcsak verbális meccsről van szó. Az új rendelkezések között szerepel, hogy a menedékkérőknek három hónapot is várniuk kell, amíg nem sürgősségi ügyekben a francia egészségügyi rendszert igénybe vehetik. A hatóságok év végéig fel kívánják számolni a nem hivatalos menekülttáborokat a fővárosban és annak környékén. „Vissza szeretnénk nyerni az ellenőrzést a bevándorláspolitikánk felett” – nyilatkozta a fentiek jegyében Édouard Philippe miniszterelnök. Továbbá 2020-tól éves kvótát vezetnének be, ezzel szabályozva a Franciaországba érkező szakképzett munkások számát. Tehát bár elsősorban rájuk számítanak, az ő jelenlétüket is korlátok közé szorítanák.

A migráció matematikája | Magyar Hang

Felmérések szerint a szubszaharai régióban a lakosság harmada el akar vándorolni.

Persze, Macron ettől még ugyanúgy kritikák kereszttüzébe került, mint ha nem változtatott volna semmin. A jobboldal szerint ugyanis még mindig nem kellően drasztikusak az intézkedések, míg a baloldal úgy látja, az amúgy sem könnyű helyzetben lévő menedékkérők helyzete lehetetlenülhet el. A Radio France-nak adott interjúban Marine Le Pen máris arról beszélt, hogy Macron csak a márciusi önkormányzati választások miatt penget hasonló húrokat.

Ráadásul a gazdasági bevándorlók száma szerinte éves szinten az érkezők tíz százalékát teszi ki, miközben „hatmillió munkanélküli van”, és inkább nekik kéne állást adni. És hiába a jobboldali Valeurs Actuelles-nek nemrég adott interjú is, a lap csütörtökön például vezető anyagában arról ír, mennyire tévesek az elnök elképzelései arról, hogyan kell az iszlámkérdést kezelni.

HIRDETÉS

Ahogy a New York Times is felhívta rá a figyelmet, elnökjelöltként Macron még Angela Merkelt dicsérte amiatt, hogy „megmentette Európa kollektív méltóságát” a menekültek befogadásával a 2015-ös válság idején.

„Erdogan egy zsaroló, közönséges bűnöző” – mondják az Európai Parlamentben | Magyar Hang

Elég kemény vita zajlott a migrációval kapcsolatos EU-török megállapodásról.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,731lájkolóTetszik
2,955követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek