HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Nem határolód...

Nem határolódott el Orbán Viktortól, de így is zöld utat kapott az EP-ben Várhelyi Olivér

HIRDETÉS

Az Európai Parlament Külügyi Bizottsága jóváhagyta Várhelyi Olivér jelöltségét, ezzel elhárult az akadály attól, hogy az EP plenáris ülése jövő héten jóváhagyja az új Európai Bizottság összetételét.

HIRDETÉS

Várhelyit bővítési és szomszédságpolitikai biztosnak kérte fel Ursula von der Leyen, a Bizottság megválasztott elnöke azt követően, hogy Várhelyit jelölte Orbán Viktor az alkalmatlannak talált Trócsányi László helyére.

Az új jelölt jelenleg még Magyarország EU-hoz akkreditált nagykövetségének vezetője, hosszú ideje dolgozik a magyar diplomáciában. Múlt héten csütörtökön hallgatták meg a Külügyi Bizottságban, azonban nagy többséggel elutasították a jelöltségét. Az a döntés született, hogy új kérdéseket tesznek fel írásban a jelöltnek. Ez meg is történt, a kérdések lényegében hasonlóak voltak, mint a szóbeli meghallgatáson és a válaszok sem sokban különböztek azoktól.

Nem ment át a meghallgatáson Várhelyi Olivér | Magyar Hang

Nem kapta meg a szükséges szavazatszámot a bővítési és szomszédságpolitika portfóliójára meghallgatott Várhelyi Olivér. Ez nem jelenti azt, hogy elbukta a posztját, arról van szó, hogy most írásban kérdésekre kell válaszolnia. Egyelőre nincs határidő arra, hogy meddig kell elküldeni a kérdéseket, és mikorra kell megérkeznie az írásos válaszoknak.

A szociáldemokrata képviselők elsősorban azt szerették volna hallani, hogy Várhelyi Olivér jobban elhatárolódik Orbán Viktortól, a magyar kormányfő kijelentéseitől, a magyar kormány egyes lépéseitől. Várhelyi erre nem volt hajlandó, általában kitérő, diplomatikus, vagy éppen semmitmondó válaszokat adott. Pár nap alatt azonban megváltozott az ellenzők véleménye, így hétfőn délután megkapta Várhelyi a zöld jelzést a Külügyi Bizottságtól.

Egy nyitott kérdés még maradt a következő Bizottság hivatalba lépésével kapcsolatban. Egyelőre nincs egyértelmű jogi álláspont arra, hogy brit biztos nélkül is felállhat-e az új testület. Erre ezen a héten kaphatunk választ.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Arató László
Arató László
A Magyar Hang brüsszeli tudósítója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,016lájkolóTetszik
2,837követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Újabb EU-s terveket bírál a magyar kormány

Magyarország egyetért azzal, hogy új Afrika-stratégiára van szükség, a kérdés ennek a tartalma – mondta Szijjártó.

Koravén demokraták