HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Nem határolód...

Nem határolódott el Orbán Viktortól, de így is zöld utat kapott az EP-ben Várhelyi Olivér

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Az Európai Parlament Külügyi Bizottsága jóváhagyta Várhelyi Olivér jelöltségét, ezzel elhárult az akadály attól, hogy az EP plenáris ülése jövő héten jóváhagyja az új Európai Bizottság összetételét.

Várhelyit bővítési és szomszédságpolitikai biztosnak kérte fel Ursula von der Leyen, a Bizottság megválasztott elnöke azt követően, hogy Várhelyit jelölte Orbán Viktor az alkalmatlannak talált Trócsányi László helyére.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az új jelölt jelenleg még Magyarország EU-hoz akkreditált nagykövetségének vezetője, hosszú ideje dolgozik a magyar diplomáciában. Múlt héten csütörtökön hallgatták meg a Külügyi Bizottságban, azonban nagy többséggel elutasították a jelöltségét. Az a döntés született, hogy új kérdéseket tesznek fel írásban a jelöltnek. Ez meg is történt, a kérdések lényegében hasonlóak voltak, mint a szóbeli meghallgatáson és a válaszok sem sokban különböztek azoktól.

Nem ment át a meghallgatáson Várhelyi Olivér | Magyar Hang

Nem kapta meg a szükséges szavazatszámot a bővítési és szomszédságpolitika portfóliójára meghallgatott Várhelyi Olivér. Ez nem jelenti azt, hogy elbukta a posztját, arról van szó, hogy most írásban kérdésekre kell válaszolnia. Egyelőre nincs határidő arra, hogy meddig kell elküldeni a kérdéseket, és mikorra kell megérkeznie az írásos válaszoknak.

A szociáldemokrata képviselők elsősorban azt szerették volna hallani, hogy Várhelyi Olivér jobban elhatárolódik Orbán Viktortól, a magyar kormányfő kijelentéseitől, a magyar kormány egyes lépéseitől. Várhelyi erre nem volt hajlandó, általában kitérő, diplomatikus, vagy éppen semmitmondó válaszokat adott. Pár nap alatt azonban megváltozott az ellenzők véleménye, így hétfőn délután megkapta Várhelyi a zöld jelzést a Külügyi Bizottságtól.

HIRDETÉS

Egy nyitott kérdés még maradt a következő Bizottság hivatalba lépésével kapcsolatban. Egyelőre nincs egyértelmű jogi álláspont arra, hogy brit biztos nélkül is felállhat-e az új testület. Erre ezen a héten kaphatunk választ.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Arató László
Arató László
A Magyar Hang brüsszeli tudósítója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,944lájkolóTetszik
3,639követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek