HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld „Erőszakosnak...

„Erőszakosnak kell lennünk a hitetlenekkel” – nyíltan dzsihadista retorikára váltott Erdogan

HIRDETÉS

– Istenünk parancsára erőszakosnak kell lennünk a „kafirokkal” (hitetlenekkel). Kik vagyunk mi? Mohamed Ummája (nemzete). Vagyis (Isten) parancsára kegyesnek kell lennünk egymáshoz. Szóval kegyesek leszünk egymáshoz, és erőszakosak leszünk a kufárokhoz. Ahogy Szíriában is – idézi a Neokohn az Arutz Sheva izraeli lapra hivatkozva Recep Tayyip Erdogan török elnöknek egy muszlim imaházban tartott közös imát követően elhangzott, korán-verseket idéző szavait.

HIRDETÉS

A török elnök mintegy aktualizálva a Koránt, arról is beszélt, hogy Allah megígérte, a szíriai győzelem Istentől érkezik és közeleg a hódítás is. Ezzel gyakorlatilag elismerte, hogy a szíriai hadjáratnak nem a biztonsági zóna létrehozása az elsődleges cél, hanem a hódítás.

Az izraeli lap a téma kapcsán megkereste Bill Warnert a Center for the Study of Political Islam (Politikai Iszlám Tudományok Központja) elnökét, aki szerint Erdogan a kufárok szóhasználatával egyértelműen azokra a csoportokra utal, akik nem Mohamed hitének követői, vagyis keresztényekre, zsidókra és hindukra.

A politikai iszlám az a doktrína, amely a hitetlenekre vagy a kufárokra vonatkozik (…) és nemcsak a vallási felsőbbrendűséget hirdeti a kufár felett, hanem kijelenti azt is, hogy a muszlimok dominálnak a kufárok felett politikában és a kultúrában is. Ez a dominancia politikai és nem vallási.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,016lájkolóTetszik
2,837követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Újabb EU-s terveket bírál a magyar kormány

Magyarország egyetért azzal, hogy új Afrika-stratégiára van szükség, a kérdés ennek a tartalma – mondta Szijjártó.

Koravén demokraták