HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Megszűnik a l...

Megszűnik a legismertebb román napilap

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Huszonnyolc év után megszűnik a rendszerváltás utáni Románia egyik emblematikus napilapja, az Evenimentul Zilei. A kiadó közlése szerint január elsejétől többet nem jelenik meg a nyomtatásban az újság, az újságírókat átirányítják az online felületre. Lesz viszont saját internetes tévéjük és fizetős online oldaluk is, EVZ Tv és EVZ Premium néven.

HIRDETÉS

A lap 1992-ben indult egy jól ismert bukaresti újságíró, Ion Cristoiu főszerkesztésében, aki lapjával több újdonságot hozott az akkori sajtópiacra – egyrészt markánsan kormánykritikus volt, másrészt a komoly híreket is bulváros formában tálalta. A kiadvány nagyon hamar óriási népszerűségre tett szert, több százezres példányszámban fogyott. A román sajtópiac összeomlására jellemző, hogy jelenleg alig hétezer példányban adják el, és ezzel a második legnagyobb print közéleti napilap a 19,5 milliós országban. 

A G4Media.ro hírportálnak nyilatkozva a kiadó vezetője arról beszélt, az utóbbi időben duplájára drágult a papír, a lap tartósan veszteséges volt, tehát racionális lépés a nyomtatott változat megszüntetése.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,541lájkolóTetszik
3,048követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nem én voltam…

Tudtommal nem folyik az ereimben kipcsak vér, de ha igen, akkor lehet még besenyő, jász, tót, rác, oláh, sokác, bunyevác, török, cigány, zsidó, orosz, német is. Ettől magyar a magyar.