HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld „Először csak...

„Először csak azt láttam, hogy fut a tömeg, szóval futottam én is velük. Nem volt kedvem kérdezősködni”

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Ágoston László operaénekes, blogger is a London Bridge-en volt, amikor egy ismeretlen támadó késsel több embert megsebesített. A késelőt a híradások szerint a rendőrök lelőtték.

A művész a kitört pánikról és a menekülésről hivatalos Facebook-oldalán, nyilvános posztban számolt be. Ebből kiderül, hogy több más menekülővel együtt egy irodaházba jutott be, amelynek ajtaját bezárták mögöttük.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Security Check Required

null

„– Mondd, mit kell tenni, ha terrortámadás közepén vagyok?
– Hülyéskedsz.
– Nem. Te katona vagy, gondoltam van ötleted.

Egy lépcsőházban állok és próbálok bejutni az irodaház valamelyik irodájába. Sikerült telibe beleszaladnom a london bridge-i támadásba. Először csak azt láttam, hogy fut a tömeg, szóval futottam én is velük. Nem volt kedvem kérdezősködni. Berohantunk egy irodaházba, amit hamar ránk is zártak a biztosnagiak. Remek. Minden oldalról üveg, de tovább menekülni, ha úgy van, nem tudok… Senki sem tudja mi történt. Idegesen telefonálgat az aulában úgy száz ember. Valaki felhív, hogy hogyan tudja megrendelni az új könyvemet. Nem, ez nem a világ leggusztustalanabb marketingje, ez tényleg az élet leghülyébb játéka. Mást nem tudok tenni, válaszolok.

HIRDETÉS

Leteszem és ekkor válik szárrá a helyzet. Mert a bezárt épületben kezdenek el futni az emberek. A BEZÁRT épületben, ahol nincs hová… Valahogy egy lift elé kerülünk. Én úgy döntök, ha mindenki liftezik, nekem jó lesz a lépcsőház… keresek valami búvóhelyet. Ekkor hívom fel katona barátomat suttogva, tippekért. Minden ajtó zárva minden emeleten. Megszívattam magam. Léptek. Síró női hang. Óvatosan a közelébe megyek, hogy lássam. Valaki arra jár és beviszi egy irodába. Utánuk megyek. Beengednek.

– Ön is az utcáról?
– Igen.
– Menjen beljebb az iroda hátsó részére.

Azóta itt üldögélünk úgy húszan. Az iroda személyzete osztott teát és fel kellett írnunk a neveinket egy papírra. Egy kissrác nagyon meg volt ijedve, ezért valahonnan szereztek neki egy Lego markolót. Meglátta, azóta azzal játszik, boldog. Várjuk, hogy kiengedjenek. (…)”

HIRDETÉS

Ágoston László egy másik bejegyzésében azt is közölte, hogy az említett kisfiú azért volt megrémülve, mert szemtanúja volt a támadásnak.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,970lájkolóTetszik
3,644követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Vasárnap 11-kor jelenti be Gulyás Gergely a járvány miatti változásokat

A miniszterelnök pénteken, szokásos reggeli rádióbejelentkezésében már beszélt arról, hogy kell új korlátozásra számítani.