HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Leszavazta Ma...

Leszavazta Magyarország a multik adóelkerüléséről szóló javaslatot

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Magyarország, 11 másik uniós tagállammal együtt elutasította azt az előterjesztést, amely a nagy techcégek profitjáról és befizetett adójáról rántotta volna le a leplet – írja a Guardianra hivatkozva az Index.

HIRDETÉS

Köztudott, hogy a multik, különösen techcégek megadóztatása nem egyszerű feladat, az Európai Unióban évek óta nem tudnak dűlőre jutni abban, hogyan lehetne a tervet kivitelezni. Pedig fontos ügyről van szó, hiszen becslések szerint összesen 500 milliárd dollárnyi adó befizetését is elkerülhetik a világ legnagyobb cégei (Facebook, Apple, Amazon).

Az Európai Bizottság 3 évvel ezelőtt, a Panama Iratok nyilvánosságra kerülése után határozta el, hogy lépéseket tesz a multinacionális vállalatok adóelkerülő manőverei ellen, de mostanáig nem sok konkrétummal állt elő a testület, az ügyben leginkább Emmanuel Macron francia elnök mozgolódik. Ebben jelentett volna előrelépést egy új előterjesztés, ami kötelezővé tette volna, hogy azok a cégek, amelyeknek éves forgalma 750 millió euró fölött van, országonkénti bontásban jelentsék le a bevételeiket és vonatkozzanak rájuk komolyabb átláthatósági követelmények.

Csakhogy csütörtökön az Európai Tanácsban a 28-ból 12 ország leszavazta a javaslatot, köztük volt Magyarország, valamint nem meglepő módon az alacsony adókból szintén versenyelőnyre szert tevő Írország, Málta, Ciprus és Luxemburg is. Írország (ahol a Facebook európai központja is található) olyannyira függ a techmultiktól, hogy társasági adóbevételeinek fele összesen 10 cégtől származik.

HIRDETÉS

A tanács elnöksége bejelentette, tovább dolgozik az előterjesztésen, hogy megtalálja a továbbvitel megfelelő módját. 

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,771lájkolóTetszik
2,960követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek