HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Késeléses ter...

Késeléses terrortámadás Londonban – lelőtték a tettest a London Bridge-nél

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Késes terror támadás borzolta a londoniak kedélyét péntek délután. Magyar idő szerint két óra előtt néhány perccel kapott értesítést a rendőrség, hogy a London Bridge-en késes támadás történt. Ez eddig információk szerint a nagy erőkkel, felfegyverzett egységekkel a helyszínre érkező rendőrség lelőtte a támadót, de többen is megsérülhettek az incidens során, mert a hatóság kiérkezése előtt civilek próbálták lefegyverezni a támadót. Hatalmas a készültség a brit főváros központjában, mert először csak elővigyázatossági okokból kezelték terrorgyanús eseményként az esetet, később azonban kiderült, a 2017-es, nyolc halálesethez hasonló támadásra került sor ma, ezúttal szerencsésebb kimenettel. A fekete ruhát viselő késelő gyanús mellényt viselt, a rendőrség egyelőre azt feltételezi, a mellényben nem lehetett robbanóanyag, egyfajta álrobbanómellényről lehet szó.

HIRDETÉS

Az alábbiakban olvashatják tudósításunkat időrendben, ahogy a hírek érkeztek:

Lövöldözés tört ki Londonban, ezért a rendőrség lezárta a London Bridge-et, a brit főváros ismert hídját – írja honlapján a BBC.

John McManus, a hírügynökség helyszínen tartózkodó újságírója magyar idő szerint néhány perccel fél négy után arról számolt be, hogy a hídon harcoló emberek egy csoportját látta. – A déli oldalról sétáltam az északi hídfő felé, amikor a híd északi felén harcoló és kiáltozó emberekre lettem figyelmes – mondta. – Azt láttam, hogy több ember támadott egy egyedül lévő alakot.

HIRDETÉS

A rendőrség megerősítette az értesülést, és arra szólította fel a környéken tartózkodókat, hogy kövessék Temze partján tartózkodó rendőrök utasításait.

A riporter szerint gyorsan a helyszínre érkezett a rendőrség, felfegyverzettel egységekkel együtt. A hidat, valamint az északi partot a Bank of England épületéig hermetikusan lezárták. A London Bridge állomást is lezárták, a vonatok nem állnak meg.

A rendőrség közlése szerint magyar idő szerint néhány perccel három óra előtt kaptak értesítést a lövöldözésről. Feltételezhetően többen is megsérültek az összecsapás során. Egy ember elfogtak.

Noa Bodner a London Bridge-nél működő étterem alkalmazottja elmondta, emberek rohantak be, majd mindenki az asztalok alá bújt. Az egyik menedzser bezárta az ajtót, a vendégeket pedig az helyiség belső részébe terelte a személyzet.

Egy másik szemtanú, Amanda Hunter arról számolt be, hogy a busz, amelyen utazott, hirtelen megállt, majd három rendőrt látott, akik egy ember fölé hajolnak, akinek valami, talán egy kés volt a kezében, aztán az egyik rendőr lelőtte.

A Sky News szerint késelést követően tört ki a lövöldözés, amelyben a merénylőt le is terítették. A rendőrség egy, a hídon keresztbe álló teherautót is vizsgál az eset kapcsán.

HIRDETÉS

A BBC-nek nyilatkozó Einar Orn, aki videofelvételt is készítette az esetről, ebéd közben lett figyelmes a hatalmas rendőri készültségre, a híd közelében lebegő helikopterre. A riporter kérdésére elmondta, a hídon nagyon sokan tartózkodtak az lövöldözéskor, akik a lövések hallatán rémülten rohantak le a hídról.

Mostanra kiderült, hogy késeléshez riasztották a rendőrséget, akik a késes támadót lelőtték. Biztonsági okokból a rendőrség terrorgyanús cselekményként kezelik az esetet.

Londonban élő olvasónk arról tájékoztatta a Magyar Hangot, hogy manapság igen nagy problémát jelentenek a brit fővárosban a késes támadások, ezért a kormány már egyfajta kampányt is indított megelőzésükre. Elsősorban fiatalokból álló bandák hajtanak végre késes támadásokat. Egyfajta sikk lett a kés viselése körükben. A mostani esetet elsősorban a helyszín miatt nyilváníthatta terrorgyanúsnak a rendőrség, mert egyébként nem ilyen központi helyen kerül sor a bandák összecsapásaira, a késes rablásokra.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,870lájkolóTetszik
3,054követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Sokk, lincshangulat, hergelés – Magyar Hang-ajánló

Páros Interjú Pálinkás Józseffel és Magyar Bálinttal, beszélgetés Hadházy Ákossal, valód nemzeti konzultáció. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Pár hét múlva lehet koronavírus-oltás – ígérik izraeli kutatók

Ha elkészülnek, még hátra van a vakcina engedélyeztetése és a piacra lépés. Izrael illetékes minisztere már most áttörésről beszél.