HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Működő megold...

Működő megoldások a médiában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Diákoknak, újságíróknak és a médiában dolgozóknak szerveznek nemzetközi konferenciát Prágában december 5. és 7. között, What’s Working?, vagyis Mi működik az újságírásban? címmel. A kezdeményezés egészen új szempontból kezeli a folyamatosan átalakuló média kérdését – miközben az elmúlt évtized szakmai rendezvényein számtalanszor került szóba az újságírás sanyarú helyzete, ugyanakkor (néhány amerikai vagy nyugat-európai példát leszámítva) alig hallhattunk előremutató kezdeményezésekről, különösen a közép-kelet-európai régióból.

Pedig itt is léteznek reménykeltő sikertörténetek, amelyek átvehetők és ismételhetők. A 6. Prague Media Point konferencia mindenekelőtt a szakmát érintő kedvező fejleményekről és megoldásokról számol be, különös figyelmet fordítva Közép- és Kelet-Európára. Neves kutatók és szakemberek tartanak majd előadásokat és médiafejlesztők mutatnak be új megoldásokat, emellett mód nyílik a szakmai tapasztalatcserére és kapcsolattemetésre. Lesznek tudományos felméréseken alapuló előadások, de személyesen eljönnek olyan előadók is, akik kitaláltak valami újat, ami működik. A tudás átadható – Közép és Kelet-Európában különösen nagy szükség van a politikától és üzleti köröktől független új megoldásokra a média területén is.

A három napos eseménysorozaton szó lesz majd az üzletileg is fenntartható médiamodellekről, a kisebbségi médiáról, a társadalmi üzenetátadás új formáiról, de beszélnek az idős olvasók álhírek általi megtévesztéséről és sok egyébről is. Magyarországról is lesz előadó, Bodoky Tamás, az Átlátszó főszerkesztője mellett Orbán Sándor, a budapesti Független Médiaközpont igazgatója is tart előadást.

A rendezvénysorozat médiatámogatója a Magyar Hang is. Az eseményre itt lehet jelentkezni: https://www.praguemediapoint.com/attend

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,610lájkolóTetszik
3,770követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Más embernek ez a mócsing a torkán akadna” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Váncsa Istvánnal, Hegedűs D. Gézával és Kemenesi Gáborral. Riport a Fertő tóról, ahol betonozni tervez a NER. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek